Haberler

Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası Tamamlandı

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet takviminde yer alan Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesinin destekleriyle ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası 14-15 Haziran 2016 tarihlerinde Kuşadası ilçemizde yapıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından 38 takım ve 350 sporcunun katıldığı Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonasına ilimizi temsilen 40 sporcu mücadele etti. Şampiyonada yıldızlar, gençler, büyükler ve masterlar kategorisindeki sporcular yarıştı. Şampiyonanın ilk günü olan 14 Haziran 2016 tarihinde Kuşadası İsmail Cem Dostluk Meydanı ve Palmiye Plajında Biathle Yıldız E Kızlar, Biathle Yıldız E Erkekler, Biathle Yıldız D Kızlar, Biathle Yıldız D Erkekler, Biathle Yıldız C Kızlar ve Biathle Yıldız C Erkekler kategorilerindeki sporcular mücadele etti. Saat 10.00'da başlayan Biathle müsabakaları saat 13.00'a kadar devam etti.

Ayrıca ilk gün Modern Pentatlon branşında da sporcular mücadele etti. İlk olarak Söke Amerikan Kültür Kolejinde saat 10.00'da yüzme branşında zorlu bir mücadeleye giren sporcular ardından Kuşadası Uğur İnan Spor Salonunda saat 13.00'da başlayan eskrim branşında ter döktü. Daha sonra ise Kuşadası Özer Türk Stadyumunda saat 14.00'da kombinasyon adı altında sporcular koşu ve atıcılık branşında kıyasıya mücadele etti.

Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonasının ilk günü açılış töreni gerçekleşti. Açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ferah Sürekçi, Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Yaşar Akşin, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu ve Tufan Asrav, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu ve Kuşadası Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Canan Gürer Temiztürk katıldı.

Açılış töreninde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ferah Sürekçi ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, "Türkiye Şampiyonasının ülkemizin güzide ilçesi Kuşadası'nda yapılmasına vesile olan Federasyon Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Kuşadası'nda her zaman organizasyon yapılmasını isteyen ve hiçbir zaman yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Organizasyona katkı sağlayan tüm kamu kurumlarına da teşekkür ediyorum. Bu şampiyona 38 takım ve 350 sporcunun katılımıyla tamamlanacaktır. Federasyon Başkanımız ve yönetimi Modern Pentatlon branşını ülkemizde belli bir boyutlara getirmiştir. Öncelikle bu desteği veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Spor Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve hakemlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Kuşadası Kaymakamı Aksoy ise, Kuşadası'nın önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtti. Bu tip önemli sportif faaliyetlerin ilçeye ayrı bir değer kattığını ifade eden Aksoy, "Belediyemiz ve Federasyonumuzla işbirliği içinde düzenlediğimiz bu organizasyon bizler için çok değerli. Organizasyona katkı sağlayan tüm kuruluş ve kişilere teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dilerim" dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından protokol üyelerine Türkiye Şampiyonasına vermiş oldukları desteklerden dolayı Modern Pentatlon Federasyon Başkanı tarafından plaket takdim edildi. Ardından protokol üyeleri tarafından Biathle Yıldız E Kızlar, Biathle Yıldız E Erkekler, Biathle Yıldız D Kızlar, Biathle Yıldız D Erkekler, Biathle Yıldız C Kızlar ve Biathle Yıldız C Erkekler branşlarında gerçekleşen ilk gün yarışlarında dereceye giren sporculara madalya takdim edildi.

Türkiye Şampiyonasının ikinci gününde ise Biathle branşında gençler, büyükler ve masterlar kategorisindeki sporcular yarıştılar. İsmail Cem Dostluk Meydanı ve Palmiye Plajında gerçekleşen müsabakalar saat 14: 00'da tamamlandı. Derece elde eden sporculara madalya takdim edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Kaymakamlığı İsmail Cem Türkiye Aydın Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title