Haberler

Modern Konaklama Merkezleri'nde İşçi Yoğunluğu

Güncelleme:

Giresun'da, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen fındık işçilerinin konaklaması amacıyla üç bölgede oluşturulan Modern Konaklama Merkezleri'ne işçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Giresun'da, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen fındık işçilerinin konaklaması amacıyla üç bölgede oluşturulan Modern Konaklama Merkezleri'ne işçiler yoğun ilgi gösteriyor. Giresun Valiliğince Aksu mevkisi ile Tirebolu ve Bulancak ilçelerinde kurulan merkezlerde, işçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için sıcak su, duş, lavabo, banyo ve mutfak bulunuyor.Merkezlerde ayrıca bahçe sahiplere ve işçiler ile buluşarak iş görüşmeleri yapma imkanı da sağlanıyor.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç ayrı bölgede fındık işçilerini karşıladıklarını belirterek, "Şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 işçi bize ulaştı, bunlar buluşma merkezlerinde bahçe sahipleriyle bir şekilde bir araya gelip köylere dağılıyorlar" dedi. Karahan, yaklaşık bir ay, işçilerin konaklama merkezlerini kullandığını anlatarak, şunları kaydetti; "Son yıllarda toplanma merkezlerindeki yığılmalar, işin doğrusu buradaki kalanların şartlarını zorlaştırdı. Merkezdeki 100 kişilik, 200 kişilik yerlerde 500 kişiye varan konaklamalar oluyor. Buradaki çözümün biz yine eski usul olarak işçileri, bahçe sahiplerinin bahçelerinde, köylerinde misafir etmelerini, konaklatmalarını uygun olacağını düşünüyoruz, bu şekilde teşvik ediyoruz. Merkezlerin kapasiteleri toplamda 500 kişi civarında ama şu anda 2 bin 500 kişi ilave çadırlarla, başka imkanlarla burada konaklatılıyor. Buraların amacı aslında ilk adım merkezleri olarak yürütülmesi, yoksa bütün işçileri burada bir ay konaklatıp, ağırlama imkanımız yok."

Ailelerin çocuklarına sosyal etkinlik

Karahan, belirli bir yaş altındaki çocuk işçi çalıştırmanın yasak olduğunu dile getirerek, "Buraya gelen ailelerin çocuklara yönelik birtakım faaliyetlerimiz oluyor, onları topluma kazandıracak, onları eğitecek çeşitli etkinlikler de yapıyoruz. Bu şekilde gelen işçilerimize, yıldan yıla daha iyi imkan sağlayalım diye uğraş veriyoruz. Neticede bu insanlar bizim için geliyor" diye konuştu. Hasan Karahan, önemli olanın işçilerin banyo, tuvalet ihtiyaçlarını giderecek mekanların sağlanması olduğunu da ifade etti.

Güneydoğulu işçilere yönelik provokasyonlara karşı tedbirler alınıyor

Karahan, fındık toplamanın zor, zahmetli bir iş olduğunu belirterek, "Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen arkadaşlarımız bu işi yıllardan beri yapıyorlar ancak son günlerdeki ortamın farklılaşmasından dolayı bazıları bunu provoke etmek için çeşitli davranışlar içine girildiğini bazı art niyetli insanların bu tür faaliyetlere giriştiğini biliyoruz. Bunlarla ilgili emniyet güçlerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar" değerlendirmesinde bulundu. Konaklama merkezinde kalan mevsimlik tarım işçilerinden Yaşar Göç ise merkezin işçiler için güzel ortam olduğunu kaydederek, "Bunun diğer ilçelerde de olmasını istiyoruz. Şu anda bakıyorum her taraf güzel ve pırıl pırıl Giresun Valiliği'ne teşekkür ediyoruz. Diğer illerde de bu gibi yerler olmalı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bulancak Tirebolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title