Haberler

Model Uçak Tutkunları Hünerlerini Sergiledi

Kocaeli'de düzenlenen "Model Uçak ve Helikopter Şenliği"nde 6 ilden gelen 40 kişi hünerlerini sergiledi.

Kocaeli'de düzenlenen "Model Uçak ve Helikopter Şenliği"nde 6 ilden gelen 40 kişi hünerlerini sergiledi.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Kartepe Belediyesi ve Türk Hava Kurumu İzmit Şubesi işbirliğince düzenlenen etkinlikte Kocaeli, İstanbul, Ordu, Bursa, Sakarya ve Eskişehir'den gelen yaklaşık 40 kişi, radyo kontrollü model uçak ve multikopter gösterisi yaptı.

Model uçak ve multikopterlerin yaptığı birbirinden ilginç gösterilerin yanı sıra helikopterlerle gerçekleştirilen ters uçuşlar, alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Model uçak meraklılarınca kurulan ve 6 bin üyesi bulunan RC Kolik Platformu'nun yöneticilerinden Türker Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat mühendisi olduğunu, çocuk yaşlardan beri boş vakitlerinde hobi olarak model uçaklarla ilgilendiğini söyledi.

Uçak modelciliğinin ciddi anlamda emek isteyen bir hobi olduğunu vurgulayan Akgün, "Bilgi açığını, kurduğumuz platformla gidermeye çalışıyoruz ve yeni başlayan arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız güzel bir hobi edinmek, güzel vakit geçirebilmek" diye konuştu.

Akgün, modelciliğin dünya genelinde sevilen bir hobi olduğunu anlatarak, "İnsanları heyecanlandıran, izlemesi keyif veren gösteri uçuşları yapılabiliyor. İçerisinde bir insan olmaması nedeniyle yapılacak manevralar tamamen hayal gücüyle sınırlı. Bu sayede çok etkileyici gösteriler izleyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

THK Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman da amaçlarının havacılığı Türk insanına sevdirmek ve gençleri bu alana özendirmek olduğunu ifade etti.

Şenlik sonunda katılımcılara, plaket ve belge verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title