Haberler

    Model Uçak Atölyesi 8 - 16 Yaş

    Etkinliğin Amacı: Etkinlik katılımcılarda, el becerisini, koordinasyonu ve merak duygularını takım çalışması ile birleştirerek uçan uçaklar yapmalarını hedeflemektir.

    Etkinliğin Amacı: Etkinlik katılımcılarda, el becerisini, koordinasyonu ve merak duygularını takım çalışması ile birleştirerek uçan uçaklar yapmalarını hedeflemektir.

    1.Balsa vb. ağaç çıtaları kullanarak, lastik motorlu uçak yapıp el becerilerini geliştirir,

    2.Temel uçuş bilgisi kazandırmak,

    ?Balsa vb. ağaçların çıtalarının uçuş tekniğine özel zımparalanma şekillerini öğrenme

    ?Uçağın, kanat gerginliğinin ayarlanmasının püf noktalarını öğrenme,

    ?Uçak yapımında kullanılan tamamlayıcı malzemelerin uçuş öncesi modelin hava da kalma süresini nasıl etkileyeceğini uygulama ile deneyim kazanma,

    ?El aletlerini (yan keski, cımbız, zımpara, tutkal) kullanabilme

    3.Proje tabanlı çalışma disiplinini kazanabilme

    4.Üst düzey eğitimlere temel oluşturabilme

    5.Katılımcılara (öğrenci) mesleki öngörü kazandırma

    Katılımcı MIN Yeterlilikler:

    ?El aletleri kullanımına (Cımbız, makas, tutkal, yan keski vb.) ilgili / yatkın olmak

    ?Havacılık ve uzay terimlerine tutkulu / yatkın olmak

    ?Hayal gücüne açık ve özel fikirler sunmaya / yatkın olmak

    Etkinlik İçeriği:

    Bu eğitim paketi aşağıda bulunan başlıklardan oluşmaktadır.

    ?Model uçak ahşap çıtalarının uygulama alanında doğru yerleşimi,

    ?Ahşap üzerinden en iyi ve özel uçuşu sağlayacak zımparalama tekniği

    ?Tutkal kullanımında ve kanatların uçuşa hazır ve hava da süzülme gerginlik ayarlarının öğrenilmesi.

    ?Uçuş sonrası model de oluşabilecek zedelenmelerde doğru onarım teknikleri,

    Etkinlik tamamen uçan uçağın hava da en uzun süre kalması baz alınarak gerçekleştirilecektir. Modelin zımparalanması, ahşap çıtaların dizilimi ve uygulama sırası, ahşap çıtalara, her farklı bölgesinde uygulanacak tutkal oranlarının ayarlanması, tasarlanması ve pervaneye uygulanacak lastik gergi derecesine yatkınlığın sağlanması, gibi tüm faaliyetler gerçek uçakların kanatları altında uçuşun temelleri anlatılarak model uçak montajı yapılır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title