Haberler

Modeko Fuar İzmir'de Başladı

Güncelleme:

Türkiye'nin en önemli mobilya markaları Türkiye'nin en büyük fuar komplesi Fuar İzmir'de vizyona çıktı.

300 katılımcının son trent ürün ve hizmetlerini sergileyeceği MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, 5 gün süre ile dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerine önemli iş fırsatları sunacak. Fuar İzmir'de katılımcılarının fiziksel avantajlarla görücüye çıktığına dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcılarının ortaya koydukları modelleri, fiyatları, trendleri, renkleri ve moda ürünleri ile yüksek iş bağlantılarına imza atacağını söyledi.

Türk Mobilya Endüstrisinin önde gelen temsilcilerinin işbirliği ile Efor Fuarcılık'ın düzenlediği MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Coşkulu açılış törenine siyasetin, İş dünyasının önemli isimleri ile Oda ve derneklerin temsilcileri katıldı. Programda konuşan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, yıllar önce yurt dışı fuarlarını gıpta ile izlerken şimdi onlarla yarışır düzeyde Avrupa'nın ikinci Türkiye'nin ise en büyük komplesinde Fuar İzmir'de Mobilya Fuarı düzenlemenin büyük bir başarı olduğunu söyledi. İşleyen, "Sektöründe lider 300 katımcı firmamız 2016 yılında moda olabilecek renkleri, en farklı, en yeni trend mobilya modellerini stantlarına taşıdılar. Onlarla birlikte Türkiye ve dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini 5 gün süre ile kentimizde ağırlayacağız. Sektörün Ege Zirvesi niteliğindeki fuarımızda iç pazar hedefi ve 2016'nın yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat hedefine önemli bir katkı vereceğiz. Kazanan katılımcılarımız, ziyaretçilerimiz, kentimiz ve ülke ekonomimiz olacak"dedi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir "Bizim sanayi sitemiz evimiz yok, mobilyamızı sokaklarda yapıyoruz. Rica ediyorum, sanayi sitesi istiyoruz" dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Mobilya Birliği Komitesi Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu ise, İzmir'de mobilya sektörünün önemine vurgu yaptı. İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu fuarın kent esnafına kazanç sağladığına dikkat çekti. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kentin fuarcılık sektöründe sıçrama yapacağını söyledi.

İzmir'in fuarlarından övgüyle bahseden Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza Fuar İzmir için şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz yıl faaliyete geçti, ulusal ve uluslararası birçok fuara ev sahipliği yaptı. Ekonomiye katkı yaptı. İzmir'in ekonomisine demek ülkenin ekonomisine katkı demek. Bu tesisin çok büyük katkı sunduğunu söylemek istiyorum" dedi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da mobilya sektörünün önemine vurgu yaparak, "Karabağlar'da ilk akla gelen mobilya sektörüdür. Mobilya sektörüne yerel yönetim olarak verebileceğimiz desteği vermeye çalışıyoruz. Geçen yıl Mobilya Günleri düzenledik ama katılım konusunda zayıf kaldık. Bu yıl esnaftan arzumuz bunun desteklemeleri. Sadece ticaret boyutu değil, bu işin geçmişi var. Bunları belge niteliğinde ortaya koymak, mobilyanın geçmişini tanıtımım yapılması çok önemli konular. En önemli sorun merdiven altı imalatlar, oralarda çok değerli ustalar da yetişmiş. İngiltere Sarayı'na buralardan mobilya gitmiş. Biz yeni planlarla mobilya showroomlarının önünü açmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'i yerelde, yerel güçlerin çabalarıyla kalkındırmak üzere yola çıktık. Yol haritamızı belirledik. Bu harita üzerinde emin adımlarla taviz vermeden yürüyoruz. İşte fuar alanı, Türkiye'de eşi yok, dünyada en önemli yeni dizayn edilmiş fuar alanlarının da başında geliyor. Bunu İzmirli, Egeli, Türkiyeli sanayiciler işadamları kullanacak. İzmir ve ülkenin kalkınmasına kaldıraç görevi görecek. Biz yaptık, İZFAŞ şirketimizle dünyanın, Türkiye'nin her tarafında yoğun çalışmalar yaparak büyütmek istiyoruz. 2016'da yaptığımız fuarlar en az yüzde 50, yüzde 100 büyüyerek gidiyor. Çok iyi, çok çok iyi gidiyoruz, umduğumuzdan da iyi gidiyoruz ama İzmir'in bütün dinamikleri sımsıkı sarıldığında bunun kat ve kat fazlasını bu mekanda başarabileceğimize inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Fuarın, sanayinin, ticaretin siyasetçisi olmaz, oncusu buncusu, tuzcusu mumcusu olmaz. Fuarlarımıza destek vereceğiz, buna destek demek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek demek değil, sektörde iş yapanlara destek vermek demektir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, mobilya üreticileri, bazı oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları, firma sahiplerinin katıldığı programda Umman Ticaret Odası Başkanvekili Ahmed Abdulkeri Alhooti, Aziz Kocaoğlu ile Ekrem Demirtaş'a plaket verdi. ilk kez İzmir Mobilya Fuarına ev sahipliği yapan Fuar İzmir'de iyi dileklerle açılış kurdelesi kesildi. Protokol ve davetliler daha sonra hep birlikte alanda kurulu stantları ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeni modeller ilgi ile incelendi ürün ve hizmetler hakkında bilgi alındı. Eski İzmir evleri ve tarihten kesitlerin canlandırıldığı ve aktivitelerin gerçekleştirileceği "Smyrna sokağı" ilk ziyaretçilerinden büyük takdir topladı.

MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı'nda bu yıl geçen yıla oranla alan bazında yüzde yüz, firma sayısında yüzde 50 artış gerçekleşti. Sektörünün seçkin 300 katılımcı firması Klasik ve modern mobilyalar, Eskitme ve modüler mobilyalar, Masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, Bebek ve genç odaları, Yatak ve yatak setleri, Ofis mobilyaları, Mutfak mobilyası, Bahçe mobilyaları, Ev dekorasyonu ve aksesuarları, Aydınlatma ekipmanları guruplarındaki ürün ve hizmetlerini sergiliyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun katılımı ile Fuar etkinlikleri kapsamında"Mobilyanın Kalbi Karabağlar" paneli düzenlenecek. Katılımcıların önem verdiği ve tatlı bir rekabetin yaşanacağı "En İyi Stand Tasarım" yarışmasında sektörün itibar ettiği önemli isimler jüri olarak görev yapacak. İran, Irak, Libya, Senegal, Nijerya, Polonya, Bulgaristan, Suriye, Gürcistan, Mısır, Katar, Danimarka, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan, İsveç, Almanya, Kosova ve Rusya başta olmak üzere 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli İzmir'de ağırlanacak. Türkiye'nin dört bir yanından alım heyetlerinin ziyaret edeceği fuara, bazı illerden Efor Fuarcılık ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirecek. Kent içinden fuar alanına kolay ve konforlu bir ulaşım için servislerle ulaşım hizmeti sunulacak. Basmane Meydanı ve İzban ESBAŞ durağından Fuar İzmir'e gidiş ve dönüş yönünde otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Basmane'den Fuar İzmir yönüne gidiş 10.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Fuar İzmir'den Basmane Meydanı'na dönüş 16.00-19.00 saatleri arasında her saat başı otobüs kaldırılacak. İzban Esbaş durağından Fuar İzmir yönüne 11.00-17.00 saatleri arasında her saat başı, geriye dönüş 16.00-20.00 saatleri arasında her saat başı servis araçları ücretsiz olarak ulaşım hizmeti verilecek.

Verimli iş bağlantılarıyla başarı halkasına bir yenisini daha ekleyecek olan MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı 24-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün ise 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karabağlar Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title