Haberler

Modacı Zeynep Kartal Defileleriyle Dünyaya 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Modacı Zeynep Kartal, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de defileleriyle dünyaya 15 Temmuz gecesini anlattı.

Modacı Zeynep Kartal, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de defileleriyle dünyaya 15 Temmuz gecesini anlattı.

Bakü'de düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen fotoğraflar sergilendi. Etkinlikte, başarılı Türk modacı Zeynep Kartal'ın Londra Moda Haftası kapsamında hazırladığı sonbahar kış koleksiyonu da sergilendi. Çok sayıda Azerbaycanlı ünlü ismin katıldığı gecenin en dikkat çeken parçası, Zeynep Kartal'ın tasarladığı 15 Temmuz gecesi hakkında dünya medyasında öne çıkan haber başlıklarının yer aldığı elbise oldu. Bakü'de gerçekleşen geceye Büyükelçi Erkan Özoral, Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül de katıldı. Özgül'ün sponsorluğunda hazırlanan '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nde darbe girişiminin yaşandığı geceden yansıyan karelerde kahramanlık hikayeleri Azerbaycanlılara anlatıldı.

"Bunu en kolay sanatla anlatırız"

Amaçlarının Avrupa'ya seçilmiş hükumete yapılan darbe girişimini anlatmak olduğunu belirten Kartal, "Bunu en kolay sanatla anlatırız diye düşündük. Çünkü, hepimize görevler düşüyor. Ben modacıyım kendi alanımda ülkeme böyle destek olabilirim. İngiltere'de ünlü kesime sergi var desek herhalde kimse gelmezdi ama defile olduğu için geldiler ve herkes şaşkınlıkla, birçoğunun Türkiye'de ne olduğundan haberi bile yoktu. Önemli iş adamlarından Ömer Faruk Özgül ile böyle bir proje başlattık. Şu an dünyayı geziyoruz, amacımız ülkemize, Cumhurbaşkanımıza destek olmak. Ülkenin seçilmiş hükumetine yapılan bir darbe girişimiydi. Bizde bunlara sessiz kalamazdık. Bizler uluslararası platformlarda söz sahibi insanlar olarak ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Malesef Avrupa'da 15 Temmuz devam etmekte"

Projede yer almaktan mutlu olduklarını vurgulayan Züleyha Özgül, "Malesef Avrupa'da 15 Temmuz devam etmekte. Biz de elimizden geldiğince ülkemizi savunmak istiyoruz. Bir jopa, bir köpeğe karşı gelemeyeceğimizi zannetmesinler. Biz tankların önüne yatan insanlarız" dedi.

Daha sonra etkinliğin defile kısmına geçildi. Kartal, tasarladığı 30 kıyafetten oluşan 'Constance' adını verdiği koleksiyonun sonunda Azerbaycanlılara bir sürpriz yaparak Nevruz Bayramı'na özel 'Bahar Kızı' isimli kıyafeti sundu. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Zeynep Kartal Azerbaycan Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title