Haberler

    Moda 360 Derece' Sergisi Açıldı

    İzmir'deki bir vakıf üniversitesinin öğretim elemanları sergi açtı.

    İzmir'deki bir vakıf üniversitesinin öğretim elemanları sergi açtı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nün Litvanya, Hollanda, İrlanda gibi farklı ülkelerden gelen hocalarının açtığı 'Moda 360 Derece' adlı sergi, 24 Ekim'e kadar açık olacak. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Litvanya Hollanda, İrlanda gibi farklı ülkelerden öğretim üyelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Bölümümüz, öğretim elemanlarımızın farklı ülkelerden olmasıyla farklı kültürlerin etkileşimini yoğun şekilde barındırıyor. Biz bölüm olarak modaya ve tasarıma tek taraftan değil kültürlerin, renklerin etkileşimiyle daha zengin bir açıdan bakıyoruz. Bu sergiyle de sadece moda değil farklı alanlarda neler yaptığımızı anlatmak istedik. Moda, illüstrasyon, lif sanatı, seramik, fotoğraf, keçe heykeller, dijital baskı üstüne işleme, steampunk gibi birbirinden farklı eserler ürettik. Bölümümüzdeki 10 öğretim elemanımızın 30'un üzerindeki eserlerini görmeye Buca ve İzmirli sanatseverlerimizi bekliyoruz" dedi.

    Sergi, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Şölen Kipöz, Yrd. Doç. Dr. Duygu Ebru Öngen Corsini, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, Özge Dikkaya Göknur, Jörn Fröchlich, Angela Burns, Elif Tekcan, Duygu Kocabaş Atılgan, Jovita Kurnaz ve Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır'ın çalışmalarından oluşuyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hollanda Litvanya Moda Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title