Haberler

Mobil Gençlik Merkezi, Kimsesiz Çocukların Yüzünü Güldürdü

Siirt Gençlik ve Spor Kulübünce yürütülen Mobil Gençlik Merkezi, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla buluşturuldu.

Siirt Gençlik ve Spor Kulübünce yürütülen Mobil Gençlik Merkezi, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla buluşturuldu.

"Gençliğe giden yoldayız" sloganıyla hayata geçirilen "Mobil Gençlik Merkezi-2" projesi kapsamında, Sevgi Evleri'nde kalan kimsesiz, yetim ve şiddete uğramış çocuklar, merkezde bulunan çeşitli eğlence oyunların yanı sıra boks, okçuluk, dart, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, langırt, basketbol, halk oyunları etkinliklerine katıldı.

Kulüp yöneticisi İrfan Tekin, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, kulüplerince yürütülen projeyle ilgili yaptığı açıklamada, sosyo-ekonomik durumu kötü olan, dezavantajlı gruplar olarak nitelendirilen gençleri, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklere yönlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sevgi Evleri'nde düzenlenen etkinlikte, devletin himayesinde olan çocukları ve gençleri mutlu etmek için uğraştıklarını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Etkinliklerimiz, genellikle maddi durumu iyi olmayan, terör mağduru, kentimizde bulunan mültecilerin yoğunlukla yaşadığı yerlerde yapıyoruz. Bugün de Sevgi Evleri'nde yaptık. Düzenlediğimiz etkinlik onlara moral kaynağı oldu. Gün boyu devam eden etkinlikte eğlendiler. En sonunda çocuklar gelip bize teşekkür etti. Daha önce böyle bir heyecan yaşamamışlardı. Bu bizi mutlu etti."

İl merkezi başta olmak üzere 11 noktada toplamda 14 etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tekin, "Mobil Gençlik Merkezi-2, Siirt Merkez, Siirt Üniversitesi, Ekmekçiler Köyü, Meydandere Köyü, 3. Siirt Kitap Fuarı, İlim Yayma Cemiyeti, Kurtalan, Andera AVM, Hedef Sağlık Koleji, Tillo ve son olarak da Sevgi Evlerinde kuruldu. Günübirlik olarak düzenlediğimiz sanatsal ve sportif etkinlikler 5 Haziran'a kadar Siirt merkez, ilçe, belde ve köylerinde devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Merkez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title