Haberler

Mobil Finansal Servislerini Tek Çatıda Topladı

Vodafone, mobil finansal servislerini tek çatı altında topladığı Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'yi kurdu.

Vodafone, mobil finansal servislerini tek çatı altında topladığı Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'yi kurdu. Böylece Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm finansal servisler elektronik ortamda ve güvenli bir şekilde yürütülecek.

Vodafone açıklamasına göre, şirket, abonelerine mobil finansal servisleri en yenilikçi çözümlerle sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, elektronik para kuruluşu olarak kurulan Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, Vodafone müşterilerine, ödeme hizmetlerinin sunulması, para havalesi yapılması, elektronik para ihraç edilmesi ve fatura ödemelerine aracılık edilmesini kapsayan geniş bir yelpazede hizmet verecek.

Vodafone'un yeni e-para şirketi ile Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm mobil finansal servisler tek çatı altında toplanacak. Ayrıca şirket bünyesinde fatura ödemeden online alışverişe ve para transferine kadar tüm mobil finansal servisler hem elektronik hem de fiziksel ortamda ve güvenli bir şekilde yürütülecek.

Bu kapsamda şirket, Mobil Ödeme ürünü ile satın alınan hizmetin ödeme tutarının tahsilatına aracılık edebilecek. Örneğin, Vodafone faturasız hat aboneleri, alışverişlerini anında Vodafone Telekomünikasyon AŞ hatlarının TL bakiyesinden düşerek yapabilecek, faturalı hat abonelerinin ise yaptığı alışverişler telefon faturalarına yansıtılabilecek.

- Cep Nakit Kart ve Vodafone Cep Cüzdan ile tam entegrasyon

Verilen bilgilere göre, Vodafone'un PTT, TMOB, ING Bank ve PROVUS iş birliğiyle sunduğu VISA logolu ön ödemeli bir kart olan Cep Nakit Kart ürünündeki ödeme hizmetleri de Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'nin yükümlülüğü altına girecek.

Cep Nakit Kart'a para yatırma ve bu karttan para çekme işlemleri PTT Matik'ler, Vodafone mağazaları ya da PTT şubelerinden gerçekleştirildikten sonra, toplanan para PTT havuzuna aktarılacak.

Vodafone'un yeni e-para şirketi, Apple Store ve Google Play uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilen ve indirilme sayısı 255 bini aşan Vodafone Cep Cüzdan uygulaması ödeme işlemlerine de aracılık edecek.

Vodafone Cep Cüzdan ile kredi kartı numarasını elle girmeye gerek kalmadan, sadece cep telefonlarının kamerasıyla taratarak kredi kartı bilgileri uygulamaya aktarılabiliyor. Kredi kartı olmayan müşteriler ise anında ön ödemeli Cep Nakit Kart oluşturulabiliyor.

Kullanıcılarına Yakın Alan İletişimi (NFC) ve QR kod teknolojileriyle temassız ödeme imkanı sunan, ayrıca Eye Verify (gözle doğrulama) teknolojisine de sahip olan Vodafone Cep Cüzdan, mobil ödemede maksimum güvenlik sağlıyor.

Halihazırda Multinet ile yapılan anlaşmayla Türkiye çapında Multinet POS cihazının yer aldığı 20 binin üzerinde anlaşmalı restoran ve kafede kullanılan Vodafone Cep Cüzdan, global teknoloji şirketleri TMOB ve OKSİJEN'in tasarım, analiz, teknik koordinasyon ve tedarikçi yönetimiyle geliştirildi.

- Ödeme hizmetleri daha güvenli ve şeffaf hale gelecek

Ödemeye aracılık eden kuruluşları doğrudan etkileyen ve 27 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6493 sayılı "Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkındaki Kanun" ile sektördeki banka dışı aktörlerin güvenli bir şekilde sisteme kazandırılması hedefleniyor.

Bu kanun ile ödeme hizmeti sağlayıcılarının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (BDDK) izin almaları zorunlu hale geliyor. Ödeme sistemleri sağlayıcılarını bağımsız denetim kuruluşları, Merkez Bankası ya da BDDK tarafından denetlenebilir hale getiren kanun, şirket sahiplerinde banka kurucuları için aranan niteliklerin aranması, şeffaf yapılanma olması, iş sürekliliğine dair tedbirlerin alınması gibi kriterleri öngörmesiyle sektörün istenen standartlara kavuşmasını amaçlıyor.

AB direktifleriyle uyumlu şekilde hazırlanan yeni kanun, online ödeme hizmetleri sektörünün daha güvenli, şeffaf ve rekabetçi hale gelmesinin önünü açıyor.

"Güvenli mobil ödeme altyapılarına yatırım yapıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak mobil ödeme altyapılarına yatırım yaptıklarını belirtti.

Vodafone olarak, Türkiye'de öncülüğünü yapmayı hedefledikleri dijital dönüşümün en önemli aşamalarından birinin mobil finansal servislerin olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğunu vurgulayan Buruk, şunları kaydetti:

"Mobil finansal servisler sayesinde, bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan insanlara ulaşılabilecek ve finansal hayata katılım oranı artırılabilecek. Vodafone olarak biz de bu hedefin hayata geçmesine katkıda bulunmak üzere tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracak güvenli mobil ödeme altyapılarına yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda, Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm mobil finansal servislerimizi yeni kurduğumuz e-para şirketi çatısı altında yürüteceğiz. Böylece abonelerimize, elektronik ortamda kolay ve güvenli işlem yapma avantajı sunacağız. Mobil finansal servislere yönelik çalışmalarımızı bundan böyle e-para şirketimiz bünyesinde geliştirerek abonelerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title