Haberler

Mobil Bilim Laboratuvarı Okulların Hizmetinde

Bağcılar'da Mobil Bilim Laboratuvarı Projesi ile her okulda fizik ve kimya dallarında çeşitli deneyler yapılıyor. Deneyleri izleyen çocuklar eğlenirken aynı zamanda bilgi sahibi de oluyor.

Öğrencilerin üretkenliğini arttırmak ve edindikleri bilgileri geliştirmek amacıyla Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü örnek bir projeyi daha hizmete sundu. Bilimi sevdirmek, bilim konusunda toplum genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan TÜBİTAK 2106 Bağcılar Bilim Şenliği Projesi kapsamında öğrencilere deney örnekleri sunuluyor.

İlçedeki tüm okullarda hizmete sunulan Mobil Bilim Laboratuvarında fizik ve kimya dersi ile ilgili deneyler gerçekleştiriliyor. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi ve Bilgi Evleri'nde görev yapan eğitmenlerin bulunduğu Mobil Bilim Laboratuvarı okulları ziyaret ediyor. Öğretmenler eşliğinde çocukların bilgi ve birikimini geliştirecek ilginç kimya ve fizik dersi deneyleri yapılıyor. Mobil Bilim Aracı ile yapılan fizik dersi deneyinde öğrencilerle güneş hücresi ile çalışan motorlu fan yapılıyor. Kimya dersi ile ilgili de sihirli köpükler, kontrollü duman, köpük şelalesi, renklerin dansı gibi görselliği yüksek deneyler sergileniyor. Mobil bilim aracı sabah 9.00-12.00 öğleden sonrada 13.00-16.00 saatleri arasında okullarda deney çalışması yürütüyor.

"EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR"

Bağcılar'da yetenekli çocukların keşfedilmesi ve onların en iyi şekilde eğitim alabilmesi amacıyla hizmetler sunduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İnsanlar çocukluk döneminde bilimsel çalışmalara daha çok ilgi gösteriyor. Bu amaçla çocuklarımızın zihin gelişimine yönelik projeler hazırlayarak hizmete sunuyoruz. Mobil Bilim Laboratuvarı çalışmamız da çocuklarımızın bilime ilgi göstermesine katkı sağlıyor. Hem eğleniyorlar hem bilimsel deneylere katılıyorlar. Aynı zamanda çalışmalara odaklanıyorlar. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bağcılar Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title