Haberler

"Mobil Bayi" Uygulamasını Geliştiren Ekip, Yarışmaya Hak Kazandı

Güncelleme:

MasterCard, tüm yazılım geliştiricilere bir satırla dünyayı değiştirmek için paha biçilemez bir fırsat sundu.

MasterCard, dünyanın en iyi yazılım geliştiricilerine açık global yarışmasını AngelHack'in organizatörlüğünde İstanbul'a gerçekleştirdi. "Masters of Code" yarışması 3-4 Ekim'de Koç Üniversitesi Şişli Yerleşkesi'nde yapıldı.

100'ün üstünde yazılım geliştiricinin yarıştığı Masters of Code Hackathon'da şu ana kadar gerçekleştirilen Masters of Code'ların içinde en yüksek kadın yazılımcı katılımcı ünvanı Istanbul'un oldu. Yarışmaya şehirlerarası yolculukla gelenlerin yanı sıra yabancılar da katıldı.

Yarışmanın ikonu "gong" 03 Ekim saat 13.00 de çalınarak 24 saatlik kıyasıya mücadele başladı. Zengin yemek molaları ile güç toplayan ekipler, enerji içecekleri ile çalışmalarını sürdürdü. Hiç fire vermeden devam eden yarışmanın bitiş gong u ise 4 Ekim saat 13.00'de büyük final umudu için çaldığında, 27 ekipten çıkan 27 farklı uygulama jüri değerlendirmesi için Hackathon.io platformunda yüklendi. Her yaştan katılımcının bulunduğu yarışmada en gözde dinlenme alanı play station da oynanan futbol oyunları oldu.

Mağaza içi ve çevrimiçi seyahat alımları temasıyla gerçekleşen yarışmada yazılım geliştiriciler MasterCard'ın merakla beklenen API'larını kullanarak 24 saat içinde projelerini tamamladı. Uykusuzluk ve yorgunluğa aldırmayan yarışmacılar arasından birinciliği Ömer Fuat Güler ve Oytun Vehbi Yeğin, Simplify Commerce API kullanarak yazdıkları "Mobil Bayi" uygulamasıyla kazandı. NFC tabanlı uygulama sayesinde ulaşım kartlarına para yükleme ve bakiye görüntüleme yapılabiliyor. Ayrıca uygulama içindeki mini oyunlarla ulaşım sırasında eğlenceli vakit geçirmek ve para kazanmak da mümkün oluyor.

Geniş bir yaş skalasından yarışmacıları ağırlayan etkinlikte iki grup Playstation4 konsol kazandı. Üç kişilik bir grup ise içinde 500 dolar karşılığı Türk Lirası yüklenmiş ön ödemeli kartı hediye olarak aldı. Gece boyunca molalarda oyunların oynandığı Masters of Code'da #mastersofcode hashtag'i ile yapılan eğlenceli Instagram paylaşımlarının yanısıra, MasterCard twitter resmi kurumsal iletişim hesabı @MasterCardHaber aracılığıyla da gerçek zamanlı içeriklerle dikkatleri üzerine çekti.

Turnuvanın jürisinde MasterCard Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü Mete Güney, MasterCard Hızlı Gelişen Avrupa Ülkeleri Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Kurşun, MasterCard Güneydoğu Avrupa Pazarlama Müdürü Ceren Türkben Kaya, Kuluçka Merkezi Direktörü Enis Erkel, veteran yazılım geliştirici Uğur Özyılmazel, Aslanoba Grup CTO Umut Gökbayrak ve Global Melek Yatırımcı üyesi ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Uğur Şeker yer aldı. MasterCard Gelişmekte olan Ödemeler Grup Direktörü Max Chion, ödülü vermek için İstanbul'a geldi.

Kazanan ekip, hacker kavramının doğuş yeri olan ve yazılım dünyasının başkenti sayılan Silikon Vadisi'nde yapılacak büyük finale katılmaya hak kazandı. Ayrıca San Francisco'daki Napa Vadisi'nde paha biçilemez bir deneyim yaşamaya hak kazandı. Silikon Vadisi'nde 5-6 Aralık da yapılacak finali kazanan ekip ise dünyanın ilk "Masters of Code" şampiyonu olarak anılacak ve 100 bin dolar para ödülüne sahip olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Koç Üniversitesi Şişli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title