Haberler

Mobesko Eski Başkanı Fetö'den Hakim Karşısına Çıktı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Ramazan Baştürk hakim karşısına çıktı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Ramazan Baştürk hakim karşısına çıktı.

Kocaeli Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen davaya tutuklu sanık Ramazan Baştürk, avukatı Ersayın Işık ve Baştürk'ün yakınları katıldı. Savunmasını yapan Baştürk, "Abdülkadir K, 40 yıldır somyaların iskeletini yapan firmanın sahibidir. Bu nedenle kendisiyle sürekli iş nedeniyle görüşmekteydim. Bank Asya'ya da talimatla para yatırmam söz konusu değildir. Bank Asya'da şahsım adına hesap vardır ancak bu sadece müşterilerden para tahsil etmek için kullanılmıştır. 5 yıl içerisinde sadece bir kez Bank Asya'ya gittim. Oraya sürekli olarak yatan para da bizim mülkümüzden gelen kira parasıdır. Metin G. ile de sadece 10 saniyelik bir konuşmam mevcuttur. Eğer ben FETÖ terör örgütüne üye olsam sadece iki kişi ile irtibatım olmazdı" dedi.

Terör örgütü ile irtibatının olmadığını ileri süren Baştürk, "Ailem uzun yıllardır ticaretle uğraşmaktadır ve tanınan bir ailedir. Benim bu örgütle irtibatım yoktur. Gizli tanık ben ve bir kaç kişinin KOTO Başkanı Murat Özdağ'ın seçilmesini sağladıklarını söylemiş ancak ben seçimlerde kendisinin karşısında yer aldım. Özdağ ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan ve karşısında duran birisiyim. Bu tanık yalan söylemektedir. Ayrıca dosyaya giren isimlerin birçoğunu da tanımıyorum. Bu nedenle de üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. 2012 yılında KASİAD'tan ayrıldım. Çünkü dernek yönetimi Kocaeli Ticaret Odası seçimlerinde taraf olarak Murat Özdağ'ı desteklemek istediler ancak buna karşı çıktım. Bu nedenle de derneğin üyeliğinden istifa ettim. Ben üç kez yurt dışı ziyaretine gittim. İlk gittiğimde dernek üyesi bile değildim. Diğeri de Fas gezisiydi. O da Kocaeli valiliği tarafından organize edildi. Hatta birçok protokol üyesi de bu geziye katıldı. Bir de Bosna'ya gittim, o da tamamen iş adamlarıyla olan bir iş gezisiydi. 2011 yılında Mehmet Tabak, Ali Demir ve Metin Gündüz ile Bağdat'a gittik. Kerkük'te polis bizim yolumuzu kesti. Erbil'de bir Türk okullarında iki saat kaldık. Metin Gündüz götürdü bizi, birileri araya girdi ve Bağdat'a gittik. O Türk okulunun bu terör örgütü ile bağlantılı olduğunu tahmin ediyordum. Ben görev yaptığım her yerde ya birinci ya da ikinci adam oldum. Bizim posta kutusunda birden fazla gazete oluyordu. Metin G. beş tane Zaman Gazetesine aboneymiş. Ben onun abone olduğu gazeteyi okuyormuşum. Ben Zaman Gazetesine abone olmadım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Bank Asya hesap hareketlerinin incelenmesi ve tanıkların yeniden dinlenmesi istemi ile Ramazan Baştürk'ün tutukluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 18 Nisan 2017 tarihine ertelendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Adliyesi Ramazan Baştürk Murat Özdağ Bank Asya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title