Haberler

Mo İbrahim Ödülü, Eski Namibya Devlet Başkanı'na Verildi

Namibya'nın eski Devlet Başkanı Hifikepunye Pohamba, dünyada bireylere verilen en büyük para ödülü olarak kabul edilen Mo İbrahim Ödülü'ne layık görüldü.

Namibya'nın eski Devlet Başkanı Hifikepunye Pohamba, dünyada bireylere verilen en büyük para ödülü olarak kabul edilen Mo İbrahim Ödülü'ne layık görüldü.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, 2004 ve 2009'da iki kez üst üste devlet başkanı seçilen 79 yaşındaki Pohamba, başarılı liderliği dolayısıyla 5 milyon doların sahibi oldu.

Pohamba, Namibya'nın bağımsızlığı için Güney Afrika yönetimine karşı oluşturulan silahlı Batı Afrika Halkları Örgütü'nün (Swapo) kurucuları arasında yer alıyordu.

Eski Devlet Başkanı Pohamba, geçen yıl da "En Başarılı Afrikalı Lider Ödülü"ne layık görülmüştü.

Sudanlı iş adamı Mo İbrahim, Afrika'da kıtasında kötü yönetime son vermek ve ülkesini iyi yöneten Afrikalı liderleri cesaretlendirmek için 2007'de kendi adını taşıyan ödülü başlatmıştı. Mo İbrahim Ödülü, 2007'de Mozambik'in eski Devlet Başkanı Joaquim Chissano'ya verilmişti. 5 milyon dolarlık ödül, 10 yıllık süre içinde parça parça veriliyor.

Ödül, ülkesinin gelişmesine katkıda bulunan, halkının yaşam standartlarını yükselten ve yetkilerini halefine demokratik şekilde devreden eski devlet başkanlarına veriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Namibya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title