Haberler

Mma Dünya Şampiyonası Başladı

KARMA Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından düzenlenen MMA Dünya Şampiyonası, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

KARMA Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından düzenlenen MMA Dünya Şampiyonası, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

MMA Federasyonu tarafından Göynük Atatürk Spor Salonu'nda, 30 ülkeden 300'ü kadın, toplam 1000 sporcunun katılımıyla düzenlenen MMA Dünya Şampiyonası başladı. Kafes dövüşü olarak da bilinen organizasyonda müsabakalar minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar kategorilerinde MMA elite, MMA full, MMA light ve MMA grablig branşlarında oynanıyor.

MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık, geçen yıl Kemer'de Türkiye Şampiyonası yaptıklarını hatırlatarak, bu defa dünya şampiyonasını organize ettiklerini söyledi. MMA sporunun Türkiye'de daha fazla tanınmaya başladığını belirten Arık, federasyona bağlı yaklaşık 15 bin sporcu olduğunu kaydetti.

MMA sporunun Avrupa'da çok yaygın olduğuna değinen Arık, "Bir ilke imza atacağız. Dünya şampiyonluk kemerleri unvan maçları da yapacağız. Dünyada büyük ivme kazanmış bir spor. Avrupa'da çok yaygın. Türkiye'de bu spor, Avrupa'dan geri kalmayacak. Birkaç yıl içerisinde MMA sporunu futbolla yarışır hale geleceğiz. Bunda çok iddialıyız" diye konuştu.

Organizasyon 25 Mart'ta sona erecek.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Arık Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title