Haberler

'Mlkp Davası'nda Tahliye

Terör örgütü MLKP mensubu oldukları iddia edilen ve örgüt adına 155 eylemden sorumlu tutulan 11'i tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu tahliye edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, aralarında Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu ve eski Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan'ın da bulunduğu 11'i tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı İbrahim Alık, mahkemeye gelen evrakları okudu. Evrakların okunmasının ardından tutuklu sanıklar yargılamanın 6 yıldır sürdüğünü belirterek, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık ve sanık avukatlarının savunmalarının ardından duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, hakkındaki adli kontrol kararına uymayan sanık Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Sedat Şenoğlu'nun üzerine atılan suçun niteliği ve suç vasfının değişme ihtimali ile tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar verdi. Heyet, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti davadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı

tarafından hazırlanan iddianamede, 2005-2006 yıllarında terör örgütü MLKP adına gerçekleştirilen 155 ayrı eylem nedeniyle, örgütün üst düzey yöneticileri oldukları iddia edilen Naci Güner, Arif Çelebi, Bayram Namaz, Sultan Ulusoy, Adem Serkan Gündoğdu, Füsun Erdoğan, Sedat Şenoğlu, İbrahim Çiçek, Ali Hıdır Polat, Ziya Ulusoy, Seyfi Polat, Mehmet Ali Polat ve Erkan Özdemir'in, "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Diğer 13 sanığın ise "yasa dışı örgüt üyesi olmak", "patlayıcı madde bulundurmak", "sahte kimlik kullanmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 10,5 ile 45 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Füsun Erdoğan Sedat Şenoğlu Ali Polat İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title