Haberler

    Mıx Sesler Arası Bir Deneyim-Kombine

    Yeni sezondaki harikaların başlangıcını yapacak seslerarası deneyim MIX, kurulduğu günden bu yana İstanbul'un müzik ve kültür sanat etkinliklerindeki standartları yeniden belirleyen Zorlu PSM'nin dört bir yanında sizleri karşılayacak.

    Yeni sezondaki harikaların başlangıcını yapacak seslerarası deneyim MIX, kurulduğu günden bu yana İstanbul'un müzik ve kültür sanat etkinliklerindeki standartları yeniden belirleyen Zorlu PSM'nin dört bir yanında sizleri karşılayacak. 30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek MIX, iki gün boyunca müzik sahnemizin en yetenekli ve başarılı isimleri ile yabancı sanatçıları festival konseptinde bir araya getirecek.

    Ana Tiyatro, Drama Sahnesi, Studio, Meydan Fuaye, VIP Lounge, Sky Lounge ve PSM Amfi'ye yayılacak MIX programı dahilinde sahne alacak isimlerden bazıları şunlar; ülkemizde büyük bir hayran kitesli bulunan İngiliz grup Oi Va Voi, Türk rap'inin en popüler ismi Ceza, sahne şovları ve albümleriyle bir fenomene dönüşen Büyük Ev Ablukada, kendine has tarzıyla Türkiye'de olduğu kadar dünyada da ses getiren Baba Zula, rap sahnemizin en önemli isimlerinden Mode XL, hiperaktif sahne duruşuyla ünlenen ve Sattas'la performans gerçekleştirecek Fransız reggae grubu Che Sudaka, 70'li yılların psychedelic, funk ve soul şarkılarını günümüze uyarlayan Hey! Douglas ile reggae müziğin ülkemizdeki en başarılı temsilcisi Sattas'ın haricinde Gaye Su Akyol, She Past Away, The Ringo Jets, In Hoodies, Neophon Ensemble: Welcoming Maqam ve çok daha fazlası!

    Yerli ve yabancı DJ ve sanatçıların ekleneceği MIX programı, konserler haricinde farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak. PSM Amfi'de müzik sahnemizin genç yetenekleri sahne alırken; bir yandan da konserlerin devamını getirecek, aralarında Silent Party'nin de olduğu konsept partiler düzenlenecek. Kurulacak plak pazarı, bit pazarı ve sergilerde dolaşırken aynı zamanda alışveriş yapabileceksiniz.Zorlu PSM'nin dört bir yanında sizleri karşılayacak seslerarası deneyimi MIX, 30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde yeni sezonunun başlangıcını resmen yapıyor!

    30 Eylül – Cuma

    Ana Tiyatro

    Büyük Ev Ablukada – Fırtınayt

    Che Sudaka

    Sattas

    Hey! Douglas

    Studio

    She Past Away

    The Ringo Jets

    In Hoodies

    Meydan Fuaye

    Neophon Ensemble: Welcoming Maqam

    1 Ekim – Cumartesi

    Ana Tiyatro

    Oi Va Voi

    Ceza

    E.Y.P.I.O ve Burak King

    Luxus

    Drama Sahnesi

    Ahmet Aslan

    Taksim Trio

    Erdal Erzincan

    Niyazi Koyuncu

    Ahmet Ali Arslan

    Gökçe Kılınçer

    Studio

    Gaye Su Akyol

    Baba Zula

    Kolektif İstanbul

    Mode XL

    Büyük Ev Ablukada-Fırtınayt

    2008'de kurulmasının ardından Çıplak Ayaklar Kumpanyası'nda düzenlenen "Ay Şuram Ağrıyo" adlı konser serisiyle ünlenen Büyük Ev Ablukada, ismini aynı adlı Turgut Uyar şiirinden alıyor. Şarkı sözlerinde de İkinci Yeni Şiiri'nden esinlendiklerini belli eden grubun tamamı takma ad kullanıyor. Canavar Banavar ve Afordisman Salihins ile başlayan gruba sonradan Bas Bariton, Gelicem Nerdesin, Bentek Sizhepiniz ve Galvaniz Gelbiraz eklendi. 21 Aralık 2012'de düzenledikleri "Full Faça" konserleri, sonradan kendi plak şirketleri "Olmadı Kaçarız"'dan çıkardıkları bir albüme dönüştü. Büyük Ev Ablukada, son olarak 2016'nın başında kendi deyimleriyle "son şekilleri" olan Fırtınayt'tan iki şarkı paylaştı ve eski şarkıları andıran altyapıyı korurken daha elektronik bir sound'a geçeceğinin sinyalini verdi.

    Che Sudaka

    Punk, reggae, hip-hop ve ska'yı bir araya getiren Che Sudaka, Barselona'da yaşayan iki Arjantinli ve iki Kolombiyalı'dan oluşuyor. 2000'lerin başında kurulan grup, bugüne kadar 8 albüm yayınladı ve 1000'den fazla konsere çıktı. Yola Lion Paternoster ve resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre ona bir gün sonra katılan Kachafaz Jackpot'la başlayan Che Sudaka, 2004'te ekibe Sergio Morales ve Jota'yı katıp günümüzdeki haline kavuştu. Eğlenceli ve enerjik canlı performanslarıyla bilinen grup, bugüne kadar Manu Chao ve Amparanoia gibi müzisyenlerle sahne aldı. "Mestizo" adı verilen melez müziğin dünya üzerindeki en başarılı temsilcilerinden biri olan Che Sudaka'ya ilham veren gruplar arasında The Clash, Mano Negra ve Los Fabulosos Cadillacs var.

    Sattas

    2004 yılında Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kurulan Sattas'ın adı, müziklerinde de esinlendikleri Jamaika yerel ağzındaki "rahatla" anlamına gelen "satta" sözcüğünden türetilmiş. 2012'de ilk albümleri "SATTAS - SATTAS"'ı çıkaran ekip, şu an ikinci albümü için çalışmalara devam ediyor. Reggae'yi temel alıp jazz, ska, dub, klasik müzik ve rock'a da göz kırpan grup, ülke çapında birçok festivalde sahne aldı. Sattas'ın trompette Mert Fehmi Alatan, tenor/bariton saksafonda Emir Erunsal, trombonda Seçkin Özmutlu, tenor saksafonda Deniz Felder, klavye ve geri vokalde Faruk Demir Tugayoğlu, gitarda Batu Kurnaz, gitar ve geri vokalde Sami Dönmez, basta Öyku Gülata ve Cem Konuk, davulda Derya Eke, vokalde Orçun Sünear'den oluşan kalabalık bir kadrosu var.

    Hey! Douglas

    Hey! Douglas veyasin takma adını kullanan ve özellikle Ankaralı rap grubu Mode XL ile tanınan prodüktör Yasin Vural'ın projesi. 70'li yılların funk ve soul şarkılarını kendi deyimiyle "günümüz cilasıyla süsleyip tekrar düzenleyen" veyasin, setlerinde sürpriz isimlerin şarkılarına da yer veriyor. Sokak sanatı ve graffiti gibi görsel ögeleri de etkili kullanan veyasin, Erkin Koray, Neşet Ertaş ve Barış Manço'nun bilinen şarkılarını disco ritmleriyle buluşturduğu mix'lerine ek olarak video çalışmalarıyla da büyük beğeni topladı.

    The Ringo Jets

    2012'de kurulan ve Howlin' Wolf, Bo Diddley, The Who, The Sonics, The Kinks, The Stooges gibi gruplardan ilham alan İstanbullu rock grubu The Ringo Jets, Gent'te Glimps, Barselona'da Primavera, Viyana'da Waves ve Rennes'de Les Rencontres Trans Musicales gibi festivallerde sahne aldıktan sonra kendi adını taşıyan ilk albümünü 2014'te çıkardı. 2014'ün başında yayınladıkları "Spring of War" şarkısının klibiyle Türkiye çapında büyük bir kitleye ulaşan grup, Evil Eye ve Quatre EP'lerinin ardından yeni bir albüme hazırlanıyor.

    She Past Away

    2006 yılında kurulan post-punk grubu She Past Away, vokalist ve gitarist Volkan Caner ile basçı İdris Akbulut'tan oluşuyor. Post-punk, dark wave, gotik rock ve new wave gibi tarzlarda müzik yapan grup, 2010 yılında Kasvetli Kutlama adlı EP'sini yayınladı. Yurt içinde ve dışında festivallerde sahne alan She Past Away'in, 2012 yılında çıkan Belirdi Gece ve 2015 yılında çıkan Narin Yalnızlık adlı iki albümü bulunmaktadır. Grup 2015'te İdris Akbulut'un ayrılmasından beri yola klavyeci Doruk Öztürkcan ile birlikte devam etmektedir. Esinledikleri isimler arasında The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June, Xymox, DAF ve Siouxsie and the Banshees'i sayan grup, tarz olarak erotik-korku B filmleri ve spaghetti western filmlerinden de etkilendiklerini belirtmiştir.

    In Hoodies

    Bu yıl içinde A Lunar Manouvre adlı ilk albümünü yayınlayan In Hoodies, Murat Kılıkçıer ve ona eşlik eden yetenekli müzisyenlerden oluşuyor. 2015 çıkışlı She Got Caught adlı EP'de Tim Wills, Martyn Campbell, Si Connelly, Mike Sidell, Ben Trigg ve Ali Berk Aslan ile çalışan Kılıkçıer, yeni albümde ekibe Wills ve Campbell'a ek olarak Steve Sidelnyk ve David Minchella'yı ekledi. Albümün prodüktörlüğünü ise The Rolling Stones ve U2 gibi gruplarla da çalışan, The Verve albümü Urban Hymns ile "En İyi Prodüktör" ödülü kazanan Chris Potter üstlendi.

    Neophon Ensemble: Weolcoming Maqam

    2011 yılında kurulan Neophon Ensemble, HMT Rostock'ta okuyan müzisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşan bir müzik kolektifi. Uluslararası geçmişe sahip ve şu an Berlin'de yaşayan müzisyenleri bir araya getiren Neophon Ensemble, piyano, keman ve perküsyon gibi enstrümanları kullanan çok sesli modern bir orkestraya hayat veriyor. Neophon Ensemble, MIX'te Welcoming Maqam projesini icra edecek.

    Oi Va Voi

    Adı Yidiş dilinde ismi "Aman Tanrım!" anlamına gelen İngiliz grup, 1990'lı yılların sonunda kuruldu. Grubun kurucularından Sophie Solomon 2006'da, Lemez Lovaz ise 2007'de ayrılırken Oi Va Voi şu an Nik Ammar (gitar, mandolin, vokal), Josh Breslaw (davul, perküsyon), Matt Jury (bas), Steve Levi (klarnet, vokal) ve David Orchant (trompet) ile yola devam ediyor.Bugüne kadar Digital Folklore (2002), Laughter Through Tears (2003), Oi Va Voi (2007) ve Travelling the Face of the Globe (2009) adlı dört albüm çıkaran grup, Aşkenaz ve Sefarad Yahudileri ile Bulgar melodilerini farklı bir yorumla bir araya getirmesiyle ünlendi. Müzikal zenginlikleri ve dinamizmleriyle canlı performanslarında da fark yaratan grup, geniş repertuarıyla farklı zevklere sahip müzik severlerden oluşan bir kitleye kavuştu.

    Ceza

    Türkiye rap sahnesinin en popüler ismi Ceza, müzik kariyerine 1995 - 1996 yılında U.C.S. grubunu kurarak başladı. Dr. Fuchs'la kurduğu Nefret'le büyük ün kazanan Ceza, Candan Erçetin ve Burcu Güneş gibi pop şarkıcılarıyla çalıştı. İlk solo albümü Med-Cezir'i 2002 yılında yayınlayan sanatçı, Fatih Akın'ın yönettiği İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek belgeselinde ve Fatih Akın'ın senarist ekibinde bulunduğu Kebab Connection filminde rol aldı. 2007 yılında düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Türk Sanatçı Ödülü'nü kazanan Ceza, Sezen Aksu, Mercan Dede, Tech N9ne ve Killa Hakan gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla da başarısını sürdürdü. Ceza, son olarak geçtiğimiz yıl yayınladığı beşinci stüdyo albümü Suspus'la hayranlarıyla buluştu.

    Gaye Su Akyol

    İlk olarak Seni Görmem İmkansız isimli grubuyla adını duyuran Gaye Su Akyol, esas çıkışını 2014 yılında yayınladığı ilk solo albümü Develerle Yaşıyorum'la yaptı. Türk sanat müziğine modern bir yorum katan Gaye Su Akyol, yurt içi ve yurt dışında birbirinden başarılı konserler verdi. Bu konserlerle hayran kitlesini daha da genişleyen Akyol,  Hologram İmparatorluğu adını verdiği yeni albümünü 11 Kasım'da yayınlayacak.

    Baba Zula

    Türk Halk Müziği'ne yepyeni bir soluk getiren Baba Zula, halk müziğinin temel ayak ve usüllerinden yola çıkarak kendi melodi, ritim ve sözleri ile saykodelik bir atmosfer yaratıyor. İlk olarak 1996 yılında Tabutta Röveşata filminin müziklerini hazırlayan grup, ilk stüdyo albümü Üç Oyundan Onyedi Müzik'i ise 1999'da yayınladı. "Uzay yolu oryantal müziği" olarak lanse dilen müziklerini her albümde daha da geliştiren, özellikle yurt dışındaki festivallerde sahne alarak ismini ve kendine has performansını duyuran grup, son olarak 2014 yılında 34 Oto Sanayi isimli albümü yayınladı.

    Ahmet Aslan

    Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Ahmet Aslan, bağlama ve gitar haricinde, La-Tar isimli tasarımını kendi yaptığı klasik gitar ve bağlamanın bir kombinasyonu olan müzik aletini kullanıyor. 2004 yılında Va u Waxt (Rüzgar ve Zaman), 2007 yılında ise Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı) isimli albümünü yayınlayan Aslan, 2015 çıkışlı son albümü Na-Mükemmel'de La-Tar ile solo olarak denemeler yapmıştır.

    E.Y.P.I.O

    Eypio adıyla bilinen rap müziyeni Abdurrahim Akça, ilk EP'si A.P.O'yu 2005 yılında yayınladı. Ardından Hollanda'daki çalışmalarına devam eden A.P.O, 2006 yılında RapFabriek'i çıkardı. 2007 yılında Hırsız Var isimli albüm geldi. 6 yıl Hollanda'da yaşadıktan sonra, 2008 yılında Türkiye'ye dönen A.P.O, dördüncü underground albümü olan Apollo'yu çıkarttı. 2009 Şubat'ında piyasaya çıkan Fuat'ın Kalbüm albümünde konuk sanatçı olarak yer aldı. Bunun ardından 2009 Mayıs ayında vizyona giren gençlik sinema filmi Adab-ı Muaşeret'in soundtrack'i için Sultana'yla düet çalışması yaptı. Eypio, son olarak 1 Temmuz 2016 tarihinde Günah Benim isimli albümü yayınladı.

    Taksim Trio

    Klarnette Hüsnü Şenlendirici, bağlamada İsmail Tunçbilek ve kanunda Aytaç Doğan'ın katılımıyla meydana gelen Taksim Trio, 2007 yılında kuruldu. Aynı adlı ilk albümlerini 1 Ekim 2007'de Doublemoon etiketiyle yayınladılar. 2012'de müzik çalışmalarına yeniden başlayan grup, 11 Nisan 2013 tarihinde Taksim Trio 2 isimli albümlerini Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle piyasa sürdü. Sadece Türkiye değil, yurt dışında verdikleri konserlerle de kendilerine geniş bir hayran kitlesi oluşturan grup, üç farklı ruhun muhteşem birlikteliği ve enstrümanlarından çıkan seslerle dinleyicileri üzerinde kolay kolay unutmayacakları bir etki bırakıyor.

    Erdal Erzincan

    Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan, küçük yaşlarında bağlamayla tanıştı. 1994 yılında hazırladığı Töre isimli ilk solo albümünden sonra; Garip, Gurbet Yollarında, Anadolu (Enstrümantal) ve Al Mendil isimli solo albümlerini ve bunların yanında Tolga Sağ ve İsmail Özden ile birlikte Türküler Sevdamız; Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte de Türküler Sevdamız 2; Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte Türküler Sevdamız 3 isimli albümleri hazırladı. 2006'da Kervan isimli solo albümü çıktı.

    Niyazi Koyuncu

    Kazım Koyuncu'nun kardeşi olan Karadenizli müziyen Niyazi Koyuncu, ilk kez Seritana - Lazca "karanlıktaki ışık" anlamına gelen- adlı etnik müzik grubunu kurdu. Grubun solistliğini üstlenen Niyazi Koyuncu, sanatın en çok sokakta var olduğuna inanmış ve buradaki gerçeklikten beslenmiştir. Grubuyla beraber İstanbul'a gelen Niyazi Koyuncu, bir süre sonra grubun dağılmasıyla müzik hayatına solo olarak devam etti ve 2012 yılında ilk solo albümü Muço Pa!'yı yayınladı. Albümde Türkçe, Lazca, Gürcüce, Megrelce ve Hemşince şarkılara yer veren Niyazi Koyuncu, ikinci solo albümü Liva'yı ise bu yıl yayınladı.

    Luxus

    Rock gruplarının şarkılarına Balkan ve Anadolu müziklerinden esinlenerek yaptıkları cover'larla ünlendikten sonra kendine özgü seslerini oturtarak özgün besteler de üreten oriental blues grubu Luxus, 2005'te kuruldu.2008'de çıkan Acayip Şeyler albümünün ardından 2011'de Bi' Lareya'yı, 2014'ün sonunda ise Hunim Başımda'yı çıkaran ekip, vokal ve kemanda Alper Bakıner, vokal ve klarnette Kamucan Yalçın, davulda Burak Beyrek, perküsyonda İsmet Kızıl, gitarda Cem Kurt, basta Olcay Bozkurt ve trombonda Mikail Şimşek'ten oluşan bir kadroya sahip.

    Kolektif İstanbul

    2004'te kurulan ve Doğu Avrupa müziğini funk ve caz altyapılarıyla yorumlayan Kolektif İstanbul, 2005'te çıkardığı Balkanatolia albümünün ardından 2008'de Krivoto, 2013'te Kerevet, bu yıl içinde ise Pastırma Yazı'nı piyasaya sürdü. Bu albümde yer alan ve "Kamanite Padat" adlı Bulgar şarkısının üzerine Ceylan Ertem tarafından yazılan sözlerle oluşan "Acımadı Yine" şarkısına çektikleri eğlenceli kliple büyük beğeni toplayan grup, müzikal anlamda da Anadolu ve Balkanları bir araya getirmeye devam ettiğini gösterdi. Fransız Richard Laniepce ile Aslı Doğan'ın ortaklığıyla başlayan Kolektif İstanbul'da vokaldeki Doğan'a ve gayda ile saksafondaki Laniepce'ye akordeonda Tamer Karaoğlu, klarnette Talat Karaoğlu, tubada Ertan Şahin ve davulda Ediz Hafızoğlu eşlik ediyor. Dünya çapında prestijli mekanlarda konserler veren grup, özellikle Montreux Caz, Schleswig-Holstein Müzik ve SESC Pompeia gibi festivallerdeki performanslarıyla büyük beğeni topladı.

    Mode XL

    Mode XL, 2001 yılında Evren Besta (Evren Barış) ve VEYasin (E. Yasin Vural) tarafından Ankara'da kuruldu. Canlı enstrümanlar kullanan grup, farklı hip hop tarzıyla tanınıyor. 2001 yılında stüdyoda çalışmalara başlayan grup, 2003 yılında Hammer Müzik'le anlaşarak "Altın Jak" adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Birçok şehirde düzenlenen hip hop jam'lerde sahne alan grup, 2005 yılında ikinci albümleri Serseri Serbest Stili'ni yayımladı. 2008 yılında "Militanz" adındaki üçüncü albümünü yayınlayan grup, geçtiğimiz yıl ise büyük ses getiren son albümleri Mevzu Makamı'nı yayınladı.

    Ahmet Ali Arslan

    2015 yılında Müzik Hayvanı etiketiyle yayınladığı Su Akar Deli Bakar EP'si NIN ardından 2016 Mayıs'ında çıkan Bahara Övgü EP'si ile dinleyici kitlesini arttıran Ahmet Ali Arslan, kah klasik Türk müziğinden, kah halk müziğinden beslenerek günümüzün dilinde şarkılar söylüyor. Perdesiz gitar ve buzukide Ozan Sarohan, vurmalılarda Rana Uludağ ve basta Ozan Kısaparmak ise, bu yeni, sıcak ve buradan müzikte, Arslan'a eşlik ediyor. 1996 yılında Köln'de Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteğiyle Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte; Betin Güneş yönetimindeki Köln Filarmoni Orkestrası'yla bir konser verdi. Bu konserin repertuarı da; Concerto for Baglama adı altında albüm olarak piyasaya çıktı. 2004'te İranlı kemança sanatçısı Kayhan Kalhor'la birlikte konserler verdi ve enstrümantal bir albüm hazırladı. Sanatçı, son olarak Karasu isimli enstrümantal albümünü bu yıl yayınladı.

    Gökçe Kılınçer

    Yorumcu, söz yazarı, besteci ve gitarist Gökçe Kılınçer, müziğini retro-pop olarak tanımlıyor. 2012 yılında katıldığı Roxy Müzik Günleri'nde ikinciliği kazanan Kılınçer, ilk single'ı Aşk Beni Bulunca'yı  Aralık 2014'te Dokuzsekiz Müzik yapımcılığında yayınlandı. Ardından O Beni Bilmez ve Güneşin Kızkardeşi isimli teklilerini yayınlayan Kılınçer, yakında Londra'daki stüdyosunda kayıtlarını sürdürdüğü ilk albümüyle karşımızda olacak.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmet Ali Arslan Niyazi Koyuncu Türkiye Taksim Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title