Haberler

Miting Gibi Seçim Ofisi Açılışı

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol'un seçim ofisi açılışı miting havasında gerçekleşirken, açılışa gelen vatandaşlar salonlara sığmadı.

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol'un Ostim Melih Gökçek Bulvarındaki seçim ofisi açılışına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, eski Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Milletvekili Adayı Ayhan Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçe başkanları, SKM başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Miting havasında başlayan seçim bürosu açılışı esnasında yağan yağmur coşkuyu dindiremezken, seçim bürosunda toplanan kalabalık milletvekili adaylarını yalnız bırakmadı.

Açılışta konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Darbe anayasasının Türkiye'ye dar geldiğini kaydeden Elibol, "Bizim artık bu deli gömleği anayasadan kurtulmamız gerekiyor. Yeni Türkiye'ye yeni anayasa yakışır. Yeni dönemde AK Parti'ye yeni anayasa ve başkanlık sistemi için gereken desteği vermeniz gerekiyor" dedi.

"VAATLERİNİZİ ÖNCE KENDİ BELEDİYELERİNİZDE UYGULAYIN"

7 Haziran seçimlerinin aldatanlar ve aldatmayanlar arasında geçtiğine işaret eden eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bütün muhalefet partileri şuan milleti aldatmakla meşguller. Muhalefet partilerine sesleniyorum, sizin kendi belediyeleriniz var, sizin elinizi tutan mı var, önce bu vaatleri belediyelerinizde uygulayın. Bunların siyaset tarzı eski Türkiye'de kaldı. 7 Haziran'da anayasayı değiştirecek şekilde sandıktan çıkarak yolumuza düşeceğiz" dedi.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden İşler, "Türkiye 58 yıl aradan sonra IMF'ye olan borçlarını sıfırladı, ardından Gezi olayları bahanesi ile Türkiye'yi yakıp yıktılar ama bir netice alamadılar. Türkiye'nin yoluna devam edebilmesi için, yeni anayasayı ve başkanlık sistemini Türkiye'ye getirebilmemiz için 7 Haziran Türkiye açısından kader seçimi haline geldi" diye konuştu.

Paralel yapının bazı odaklarla işbirliği içinde AK Parti iktidarını devirmek için çalıştığını kaydeden İşler, "7 Haziran'ı son raunt olarak görüyorlar ve yalan dolan söyleyerek milleti kandırmaya çalışıyorlar, ama millet bunların yalan vaatlerine inanmıyorlar. Allah nasip ederse 8 Haziran'dan itibaren yeni bir anayasa sözü veriyoruz. Mecliste 330'un üzerinde temsil sayısı ile Meclise girdiğimizde yeni anayasayı yapacağız. Yeni, özgürlükçü bir anayasa olacak. Başkanlık sistemini Türkiye'nin geleceği için istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kamuoyu yoklamalarının güçlü bir AK Parti iktidarını gösterdiğini kaydeden İşler, 7 Haziran'a kadar durmadan çalışacaklarını ifade etti.

"BU MİLLETİN BİRLİĞİNE BERABERLİĞİNE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, muhalefet partileri ve onların destekçilerinin koalisyon istediklerini belirterek koalisyon olması durumunda Başbakan olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na görev verileceğini iddia etti. Gökçek, "Devlet Bahçeli'nin koalisyon gerekçesi hazır, 'bu HDP'yi, PKK'yı en iyi biz zapt ederiz, onun için ortaklık yapıyoruz' diyecek. Bu oyuna bu millet düşmeyecek. Böyle bir koalisyon olduğunu düşünün, üç bakanlık üçlü koalisyonlarda birer birer aralarında bölüşürler. Birincisi İçişleri, ikincisi Adalet, üçüncüsü Milli Eğitim Bakanlığı. Allah korusun geldiler biraraya, HDP'ye düşe düşe İçişleri Bakanlığı düşecek. Polislerimiz PKK'yı mı olacak, jandarma PKK'ya mı bağlanacak, vazgeçtiler Adalet Bakanlığı'nı verdiler, orada hakimlerimiz savcılarımız PKK'lı mı olacak, veya Milli Eğitim Bakanlığını verdiler, çocuklarımızı PKK'lı öğretmenlere mi teslim edeceğiz?" dedi.

CHP'nin DHKP-C'nin müdafi halinde olduğunu belirten Gökçek, "Nerede DHKP-C'li içeriye düşmüş, birde bakıyorsun CHP'li milletvekilleri oldu. Allah korusun CHP koalisyon ortağı olsa, İçişleri Bakanlığı onlara düşse, bu sefer DHKP-C'li polislerle mi karşılaşacağız, Adalet Bakanlığını alsalar, DHKP-C'li hakim ve savcılarla mı karşılaşacağız, veya çocuklarımızı DHKP-C'li öğretmenlere mi teslim edeceğiz? Bütün bunları düşündüğümüzde tüylerimiz diken diken oluyor. Bu milletin birliğine beraberliğine sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Bütün dünyanın istikrar için tek partiye gittiğini kaydeden Gökçek, "Yarın koalisyon olsa yüzde 7 binli faizlere hazır olalım. Maaşlar falan hak getire, Kılıçdaroğlu'nun attıkları palavra, burnu uzaya uzaya Pinokyo'ya benziyor. İstikrara istikbalimiz için, çocuklarımız için geleceğimiz için destek vereceğiz. Oyunuzu kendiniz için vereceksiniz. Kazanımlarımızın geriye gitmemesi için vereceksiniz. Demirtaş, "Diyanet'i kaldıracağım' diyor, adamların neye düşman olduğu kendi ağızlarındaki laflardan belli. Taksim meydanını işçinin Kabe'si kabul eden bir zihniyete Türkiye'yi teslim edersek yarın bizde ne huzur kalır ne bir şey kalır" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nuri Elibol Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title