Haberler

Nakliyeci Namal, KŞOO Başkanlığına Aday Oldu

Güncelleme:

Karabük'te nakliyecilik işi ile uğraşan Mithat Namal, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday oldu.

Karabük'te Nakliyecilik işi ile uğraşan Mithat Namal, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Yenişehir Büyük Kulüp'te gazetecilerle bir araya gelen Namal, Ocak ayında yapılacak olan oda seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasının yönetimine talip olmamız, odada uzun yıllardır yaşanan bir hizmet boşluğundan kaynaklanmaktadır. Kendimi bildim bileli şoförlük mesleğinin içindeyim. Ben ve diğer şoför arkadaşlarım bağlı olduğumuz Şoförler Odası'ndan, uzun yıllardır hizmet noktasında beklentilerimizin karşılığını bulamıyoruz. Beşbinevler, Yüzüncü Yıl, Yenişehir, Esentepe ve Kayabaşı gibi, daha sayabileceğimiz birçok hatlarda sabahtan akşama kadar rızkını çıkarmak için direksiyon sallayan, minibüsçü esnafımızın sorunları aldı başını gidiyor. Taksici esnafımızın ise sorunları belli. Birçok taksi duraklarımızda, şoför arkadaşlarımın oturup, dinlenebileceği bir kulübesi bile yok. Benzin, mazot ve oto gazı piyasa fiyatları ile aynı almaktalar. Araçlarının bakımı derseniz öyle. Kamyoncu ve TIR'cı esnafımızın sorunları derseniz, dağ gibi yığılmış durumda. Kamyoncu ve TIR'cı esnafımızı bir çatı altında, birlikteliği istenilerek ve bilerek sağlanmıyor. Taşıdığımız yüklerde navlun fiyatları ortada. Adeta hamal vazifesi görüyoruz. Doğal olarak yüz binlerce lira değerindeki ağır vasıta araçlarımızın üç kuruş para kazanabilmesi için tonajlı yük taşımaya mecbur bırakılıyoruz. Kamyoncu ve TIR'cı arkadaşlarımızın arasında fazla tonajlı yük taşıyanlar rahatsız, normal tonajlı yük taşıyan arkadaşlarımız ise emeğini koruyabilecek para kazanamıyor.Şoför esnafına yönelik ne bir kurtarıcı ve çekici, ne bir ambülans ve diğer hizmetler uzun yıllardır verilmemektedir.'

Şoför esnafı olarak, top peşinde koşan, siyaset kulvarlarında boy gösteren bir idare ile yönetilmek istemediklerini de anlatan Namal, "Mesaisinin tamamını biz şoför esnafına ayıracak bir başkan ve yönetim istiyoruz. Mesaisinin yüzde 10'nu değil. O yüzde onluk kısım da ancak hastamız ve cenazemiz olduğu zaman ayrılıyor.Evimizin, çoluğumuzun, çocuğumuzun rızıklarını kazanmak için dört teker üzerinde, Allah'a emanet, yollarda direksiyon sallayan şoför esnafının içinde bulunduğu bu durum, ne kaderidir, ne de kendi tercihidir. Minibüsçü esnafı neden daha ucuz mazot kullanmasın? Minibüsçü esnafı neden hakkaniyetli bir şekilde, kavgasız, gürültüsüz günlük rızkının peşinde koşmasın. Ben Mithat Namal ve arkadaşlarım olarak, işte bunlar bizim kaderimiz olmadığı için bu yola çıktık.Şoförün derdinden ancak bir şoför anlar" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Kayabaşı Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title