Haberler

MİT Tırlarının Durdurulması Soruşturması"Nda 17 Asker Tutuklandı (2)

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 32 muvazzaf askerden 17'si tutuklandı.

Adana  ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 32 muvazzaf askerden 17'si tutuklandı.

MAHKEMEDEKİ İFADE İŞLEMİ SABAH SAATLERİNDE TAMAMLANDI

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 34 muvazzaf askerden 32'si dün sabah tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği 32 askerin ifade alma işlemini bu sabah tamamladı.

3 ŞÜPHELİNİN BEYANLARINA GÖRE MİT TIR'LARI OLDUĞU BİLİNİYORDU

Sabah saatlerinde hakim Durmuş Karaçalı kararını açıkladı. Hakim kararında, şüphelilerin birbirlerini tanıdıklarının altı çizildi, bunlardan 3'ünün beyanlarına atıfta bulunularak, "Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) faaliyetlerinin olduğunu bildikleri halde bu TIR'ları durdurmak, aramaya çalışmak, bu faaliyeti ifşa etmeyi amaçlamak suretiyle müsnet Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya, görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma suçlarını işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesinin bulunması...." şeklinde ifadelere yer verildi..

ŞÜPHELİLERİN "BİLMİYORDUK" SAVUNMASI "HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI"

Kararın devamında, 5 şüphelinin takip ettikleri kişilerin MİT mensubu olduğunu bilmedikleri yönündeki savunmalarının "hayatın olağan akışına ters" bulunduğu belirtilerek, muhtemel operasyonun Adana sınırlarına taşınmasının sağlandığı ve MİT faaliyetinin ifşa edilmesi, MİT mensuplarına karşı zor kullanmasına yönelik operasyonun yapıldığı anlatıldı.

MİT MENSUPLARI VE ASKER ŞÜPHELİLERİN İDDİALARI FARKLI

Kararın ilerleyen bölümünde şüphelilerin, MİT mensuplarının kendilerini tanıtmadıkları yolundaki beyanlarının da hem MİT yazısının hem de MİT mensuplarının beyanlarının tam aksi yönde olduğu belirtildi. Bahse konu ifadelerin ardından Hakim kararında şüphelilerin "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarını işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesinin varlığına dikkat çekildi.

17 ASKERE TUTUKLAMA

Hakim Karaçalı, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarının vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, öngörülen cezanın alt ve üst sınırını dikkate alarak 17 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

TUTUKLU ASKERLERİN RÜTBELERİ

Tutuklanıp cezaevine gönderilenler arasında 1 yarbay, 2 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 3 astsubay ve 1 kıdemlı çavuş rütbeli asker bulunuyor.

10 ASKERE ADLİ KONTROL TEDBİRİ

Hakim ayrıca 10 şüphelinin üzerlerine atılı "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklama tedbirine hükmedildiği takdirde mağdur olacakları gerekçesiyle savcılığın talebini reddetti. Bu şüphelilerin tamamının yurtdışına çıkışlarını yasaklandı, ikametlerinin en yakınındaki polis merkezinde imza atma koşulu getirildi ve serbest bırakıldı.

5 ASKER SERBEST

Hakim Karaçalı, 5 şüphelinin de direkt serbest bırakılmalarına karar verdi.

SELAM TEVHİD SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK SORUŞTURMA

34 askere yakalama ve gözaltı kararı, takipsizlik kararıyla ortadan kalkan "Selam Tevhid Soruşturması" nı yürüten kamu görevlilerine yönelik soruşturma kapsamında verilmişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title