Haberler

MİT TIR'ları Soruşturmasında Tutuklanan Binbaşı: TIR Açılırsa Hükümet Düşer

Güncelleme:

Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili 17 asker tutuklandı. Mahkeme, sanıkların TIR'lardaki malzemeleri ifşa etmeye çalıştıklarını, böylece hükümeti zor duruma düşürmeyi hedeflediklerini iddia etti.

Selam Tevhid soruşturması kapsamında Adana'da MİT TIR'larını durdurduğu tespit edilen 34 muvazzaf asker geçen hafta gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturmada 32 şüpheli ''terör örgütü üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından mahkemeye sevk edildi. 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan askerlerden aralarında bir yarbay, iki binbaşı ile bir yüzbaşının da bulunduğu 17'si 'Silahlı terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarından tutuklandı.

"MİT'İN OLDUĞUNU BİLİYORLARDI"

Kararda, şüphelilerin bölgelerinde MİT faaliyetlerinin olduğunu bildikleri halde bu TIR'ları durdurarak aramaya çalıştıkları, TIR'larda bulunan malzemelerin ifşası için yoğun çaba harcayarak hükümeti zor duruma düşürmeyi hedefledikleri dile getirildi. Şüpheliler hakkında kuvvetli delil bulunduğu belirtilirken, uzun süre dinleyip takip ettikleri kişilerin MİT mensubu olduklarını bilmedikleri yönündeki savunmalarının hayatın olağan akışına ters düştüğü belirtildi. Mahkeme 10 asker hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza atmaları gibi adli kontrol tedbiri uygulayarak 15 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.

"TIR AÇILIRSA HÜKÜMET DÜŞER"

Tutuklanan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Mehmet Fırat, ifadesinde şunları anlattı: "Olay yerinde Deniz olarak tanıdığım ve Semih olarak bildiğim MİT'çileri de gördüm. Onlar bana, 'Bu TIR ağzına kadar silah dolu eğer açılırsa yarın hükümet düşer. Yer yerinden oynar dünya ayağa kalkar. Altında kalırsınız açmayın' dediler. O bölgede MİT'in silah deposu olduğunu biliyordum. Bunları Deniz ve Semih isimli MİT'çilerden duyuyordum. Buralardan Suriyeli muhaliflere silah sevkiyatı yapıldığını bize anlatırdı. Hatta çok ağır silahlar gönderdiklerini ve Esat rejiminin düşmek üzere olduğunu da bize söylemişlerdi."

"ÇATIŞMA PAHASINA..."

Mahkeme sorgusunun ardından serbest bırakılan Üsteğmen Gökhan Bakışkan TIR'lar durdurulduktan 1.5 saat sonra olay yerine vardığını söyledi: "Olay yerinde Deniz Ateş isimli emekli Binbaşı olup Reyhanlı MİT depolarından sorumlu kişiyi gördüm. Kendisi bana daha Suriye'deki bazı silahlı unsurlara silah, mühimmat desteği verdiklerini, bunun yönetiminin sınırdaki askerleri arayıp, sınırdan çekilmesini sağlayarak yaptıklarını söylemişti. Bu nedenle TIR'ları aramamamız gerektiğini söyledi. Olay sırasında MİT personeli de üstlerinden talimatlar aldıklarını çatışma pahasına TIR'ları açtırmayacaklarını söyledi."

"MÜHİMMAT GÖRDÜM"

Tutuklanan üsteğmen Önder Kır: "İhbar haber merkezimize düşünce şube müdürümüzün emri ile tekrar savcı beyle görüştüm. Yaptığımız görüşmede El Kaide bağlantılı terör örgütüne silah ve mühimmat sağlama konulu bir arama talebi düzenlememizi istedi. TIR'ların kapaklarını açarak içinde çeşitli sayı ve ebatlarda mühimmat olduğunu gördüğüm. Bu arama ve görüntüleme olayı MİT mensubu kimliklerini görmeden önceydi. Öğrendikten sonra herhangi bir kayıt işlemi yapmadık."

"KOMUTANA SÖYLEMEDİM"

Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube'de görevli tutuklanan Astsubay Gültekin Menge, 7 Ocak 2014'te komutanı Yüzbaşı Hakan Gencer'in uyuşturucu konulu dinleme yapması yönünde talimat verdiğini söyledi: "18 Ocak'ta iki ayrı numaranın konuşmalarının şüpheli olduğunu düşündüm. Bu TIR'lardaki malzemelerin uyuşturucu olmayacağını, batıdan doğuya sevkiyat olması sebebi ile ve dorselerdeki kasaların çelik olması nedeniyle silah olabileceğini değerlendirerek bu durumu Adana İl Jandarma Komutanlığı'na ihbar etmeyi tasarladım. Ancak komutanıma söylemedim."

(Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Fırat İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500

Yorumlar (170)

SivaslıMobil-IOS:

Kime hizmet ediyorsun binbaşım bu olaylar tüm Dünya'da oluyor sen nasıl bin başı oldun nerdesin ey akıl

103
110
yanıtYanıtla
Zipkin:

Bukadar cahil cühelanın yaşadığı ülkede böyle bir olayda bile bırak düşmeyi ;hükümet sarsılmaz bile. . . 1-2 Allah Kuran kitap dedin mi geri bağlarsın her şeyi. . Tıpkı 17 Aralık gibi. .

100
83
yanıtYanıtla
Arif basciMobil-IOS:

Ak partiye elestiri yapanlari anliyamiyorum herkes ülkesinin menfatini düsünür bunu elestiri yapanlar ailesini nasil nasil yönetiyor karkasa cikararak nereye varmak istiyorlar

63
97
yanıtYanıtla
TÜRKmobilWeb@haberler.com:

AMERIKA RUSYA CIN ALMANYA FRANSA ISTEDIKLERI ZAMAN ISTEDIKLERI YERE GIZLI SILAH GÖNDERIYORLAR HER ZAMAN HEMDE BUNA KIMSE SES CIKARMADI CIKARAMAZDA KIMSEDE ÜLKESINI SIKAYET ETMEDI KAOSTA CIKARMADI. KALDIKI ESED CANISI SÜRIYE TERÖR GRUPLARINA SILAH YARDIMI YAPIYOR TÜRKIYE YE TERÖRIST GÖNDERIYORLAR BUNA TÜRKIYE SESSIZMI KALSIN.AKILLI DÜSÜNÜN AKILLI OLUN AK PARTI DOGRU YAPMISTIR HERKESTE DESTEK OLMALI BIR OLMALIDIR OLMAYANLAR KESIN VATAN HAINIDIRLER.

127
26
yanıtYanıtla
DoğrusumobilWeb@haberler.com:

Herkesin bilipte söylemediği dile getirmediği şeyleri söylüyor bunu akp lilerde biliyor zaten sadece biat anlayışı olduğu için kabullenemiyorlar

71
26
yanıtYanıtla
Güzel ülkemin insanlarımobilWeb@haberler.com:

Büyük ortadoğu eş başkanımız sayın Cumhurbaşkanı recep Tayyip erdoğan Vs......

53
40
yanıtYanıtla
ysf:

Bunlar binbaşının olmasını istediği şeyler;Olan değil!!

17
65
yanıtYanıtla
ihanetin karşılığı ihanettir:

esat bunların hesabını sormayacak mı sanıyorsunuz. . adamı arkadan vuranlar elbet bunun karşılığını alacaktır. tarihte hep öyle olmuştur.

43
34
yanıtYanıtla
YUKSEL:

Musluman Kardesler orgutu ile Tayyibn''in organik baglantilari mevcut. . . El Kaide ve Hizbullah musluman kardeslerle baglantili ve Yemen''de iran''la carpisiyor. . . Her sey o kadar ic ice girmiski ISID Osmanli taktigi kullaniyor ve Tayyib''de yardim ediyor. . . kullandiklari silahlara bakin

48
28
yanıtYanıtla
Seher:

O kadar illegal olaylar yapti ki AKP!!! AKP istifa etsin bu AKPlilerin hepsini hemen kodese atarlar. Bu olaylari bilenler korkudan anlatamiyor ama AKP istifa ederse hepsini anlatirlar.

57
16
yanıtYanıtla
Tüm 170 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title