Haberler

MİT Kanununda Değişiklik Yapan Yasa Teklifi

Teklif sahiplerinden AK Parti Çankırı Milletvekili Şahin: "Ülkemizin göz bebeği olan MİT'in, günün çağdaş normlarına, özellikle gelinen teknolojik imkanlara göre yönetilebilmesi için birtakım düzenlemeler gerekiyor"

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kanununda değişiklik yapan yasa teklifinin sahiplerinden AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Ülkemizin göz bebeği olan MİT'in, günün çağdaş normlarına, özellikle gelinen teknolojik imkanlara göre yönetilebilmesi için birtakım düzenlemeler gerekiyor" dedi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasa teklifi hazırlanırken hassasiyetlerin de dikkate alındığını söyledi.

Muhalefet partilerine de yasa teklifine yaptığı katkılar dolayısıyla teşekkür ettiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yasanın, MİT'in ihtiyaçlarına karşılık vereceğine inancım tamdır. Önümüzdeki hafta parlamentonun en önemli gündem maddesi bu olacaktır. "Ülkemizin göz bebeği olan MİT'in, günün çağdaş normlarına, özellikle gelinen teknolojik imkanlara göre yönetilebilmesi için birtakım düzenlemeler gerekiyor. Bu, bölgesinde lider ülke Türkiye'nin istihbarat teşkilatının, dış istihbarat ağında terörle mücadele ve siber güvenlikle alakalı pek çok noktada daha aktif çalışabilmesini de içeren bir yasa teklifidir."

Şahin, basında konunun farklı yansımaları olduğuna değindi.

Teklifte asla Bakanlar Kuruluna Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunundan farklı bir görev tanımlaması ile bir güç vehmedilmesinin söz konusu olmadığına dikkati çeken Şahin, "Özellikle dışarıda ve içeride operasyonel yetki verildiği noktasındaki söylemleri kabul etmiyoruz. Yasaya aykırı bir görevlendirme de olamaz. Teklif metnimiz son derece açıktır. Bu çerçeve içerisinde kanundan doğan ve yasaya aykırı olabilecek en ufak bir görevlendirme MİT'e verilemez" diye konuştu. - Çankırı

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title