Haberler

Mistral İzmir Projesine İlgi

İzmir'de bir grup işadamının biraraya gelerek oluşturduğu Mistral Yapı'nin Bayraklı gökdelenler bölgesinde yükselecek iki gökdelenden oluşacak Mistral İzmir projesinin daha temeli atılmadan yüzde 45'i satıldı.

Limanı özelleştirilmesi sırasında Arkas liderliğinde oluşturulan konsorsiyumdan esinlenerek Mistral Yapı'yı kurduklarını söyleyen Arkas Holding CEO'su ve Mistral Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, "Ortaklarımızın çoğu İzmir ve Türkiye'nin konusunda önde gelen isimleri. Liman özelleştirilmesinde buluştuk, olmayınca İzmir'e prestij yapı için kolları sıvadık. İleride hepimizin gurur duyacağı bir prestij yapıyı inşa etmek istiyoruz. El birliği ile mükemmeli arıyoruz" dedi.

Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısında buluşan Mistral Yapı Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir'de arz yaratarak talep oluşturduklarını kaydetti. Haziran 2016'da Bayraklı'da yükselecek Mistral Yapı'nın herhangi bir tanıtım, reklamı olmadan projenin yüzde 45'lere kadar satıldığını söyleyen Türkkanı, 150 milyon dolara mal olacak böylesine bir satış performansının İstanbullu danışmanlarını çok şaşırttığını belirtti. Özellikle İstanbul'dan yoğun talep aldıklarını kaydeden Türkkanı, Mistral Yapı ile birlikte İstanbul firmaları İzmir'de ofis açacaklarını, böylece İzmir'den İstanbul'a beyin göçünde azalma olacağını aktardı.

Mistral İzmir'in lokasyonu, mimarisi, peyzajıyla İzmir'in en iddialı projesi olduğunu ifade eden Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç, Mistral İzmir'in toplam arsa alanının 13 bin 923 metrekare, inşaat alanının ise 122 bin metrekare olduğunu, ofis, konut ve çarşıdan oluşan Mistral İzmir'in lokasyonuyla da dikkat çektiğini söyledi. İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı'da Manas Bulvarı ile Ankara Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan Mistral İzmir'in çift cepheli ofis binası, İzmir Körfezi'nin güzelliğini doyasıya yaşatacak geniş teraslı konutları ve sokak konseptli çarşısıyla İzmir'de ilklere imza attığını anlatan Haydar İnaç, "Mistral İzmir mimarisinden, yaşam tarzına şehre iz bırakacak konut, ofis ve çarşıdan oluşan, bir karma kullanım projesidir. Konut binamızın sekiz katında uluslararası bir otel markasının hizmet verecek olması Mistral İzmir'e değer katacak. Otel, konut ve ofis girişlerinin birbirinden bağımsız olarak konumlandırıldığı Mistral İzmir'de ofis binasında dört, konut binasında 3.40 metreye varan tavan yüksekliği mekansal hacim olanağı sunacak. İzmir'de ilk çift cephe uygulamalı ofis binası olma özelliği taşıyan Mistral İzmir Ofis, profesyonel ofis yönetimiyle şehirdeki ofis anlayışını değiştirecek. Mistral İzmir Çarşı da kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmezi haline gelecektir" dedi.

Bu devirde ev almaktan ziyade komşunun önemini belirten Önder Türkkanı, "Rezidans kulesinde 6 penthouse'un 3'ü satıldı. Diğer konutlara da İzmir'in seçkin isimlerinin yoğun talebi var. 1+1'den penthouse'a 110 konut yapılacak. Ofis kulesinde ise, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding gibi şirketleri göreceğiz. Yine uluslararası markalı otel yatırımcısı Er Yatırım konut kulesinin ilk 8 katını satın aldı" dedi.

MİSTRAL İZMİR

Mistral İzmir'in 38 katlı konut kulesinde 110 daire buluyor. Genişlikleri 96 ile 418 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin yanı sıra 4+1 olarak planlanan penthouse daireleriyle dikkat çeken Mistral İzmir'in konut binasının girişinde 130 metrekarelik bir lobi bulunuyor. Tavandan yere kadar cam kullanılan Mistral İzmir'in konutlarında 3.10 metre genişliğe ulaşan teraslar ev sahiplerinin güneş ışığından maksimum yararlanma imkanı sunacak. Mistral İzmir'in 34'üncü katında bulunan sosyal tesisi özel davetlerin verilebileceği lounge alanı, bar, TV ve Play Station alanı, satranç-tavla alanı, kütüphane ve İzmir Körfezi manzarasına hakim terasıyla sakinlerinin keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Mistral İzmir'in 48 katlı ofis kulesinde ise büyüklükleri 65 ile 950 metrekare arasında değişen 153 ofis yer alacak. Kat yüksekliklerinin 4 metreyi bulduğu Mistral İzmir'in ofis girişinde yaklaşık 340 metrekarelik lobi yer alacak. Farklı katlarda ofis sahiplerinin kullanımı için özel olarak tasarlanmış toplantı alanları oluşturulan Mistral İzmir'de, resepsiyon ve dinlenme amaçlı lobiler de bulunacak. Mistral İzmir Çarşı ise kafe, giyim ve elektronik ağırlıklı markalara ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arkas Holding Bayraklı Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title