Haberler

    Miss Kittin-Dj Set

    Fransız elektronik müzik sanatçısı Caroline Hervé, ya da daha çok bilinen adıyla Miss Kittin, 26 Kasım'da DJ setiyle #studio'da olacak!

    Fransız elektronik müzik sanatçısı Caroline Hervé, ya da daha çok bilinen adıyla Miss Kittin, 26 Kasım'da DJ setiyle #studio'da olacak!

    Genesis, Supertramp, Miles Davis, Maria Callas, Pink Floyd ve The Beatles gibi isimlerin dinleyerek büyüyen Hervé, çocukluk yıllarında piyanoyla başlayıp baleyle devam ettirdiği sanatsal yönelimini 1995'te başlattığı DJ'lik kariyerine doğru evirdi. Mike Dearborn'la birlikte Fransa'nın farklı bölgelerinin yanı sıra Moskova ve Şikago'da performans sergileyen sanatçı, 1996'da Cenevre'ye taşınmasından bir süre sonra Miss Kittin adını kullanmaya başladı. Bu isimle yayınladığı ilk albüm olan ve Fransız prodüktör The Hacker'la birlikte çalıştığı The First Album, dünya çapında 50.000'den fazla sattı. Kayıt, elektronik müzikte son on yılın en iyileri listelerinde düzenli olarak yer aldı.

    İlk solo albümü I Com'u 2004'te Astralwerks etiketiyle yayınlayan sanatçı, sonraki iki albümü BatBox ve Two'yu kendi plak şirketi Nobody's Bizzness etiketiyle yayınladı. 2006'da Sónar Barselona'da sahne alan Miss Kittin; Aphex Twin, Modeselektor, Boom Bip ve The Hacker gibi isimlerin kendisine eşlik ettiği canlı performansını Live at Sónar adlı bir albüm olarak da yayınladı. Basit ve akılda kalıcı sözleri, techno altyapılarıyla birleştirerek elektronik müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri haline gelen Miss Kittin, sürprizlerle dolu canlı performanslarıyla gizemli yanını korumayı da başardı.

    Kariyeri boyunca Felix da Housecat ve Golden Boy gibi isimlerle de çalışan Miss Kittin, hayranlarının karşısına son olarak 2013 yılında R.E.M.'in Everybody Hurts parçasının bir cover'ına da yer verdiği Calling From The Stars isimli albümüyle çıktı. Albümlerinin kapaklarındaki tanıtım notları aracılığıyla Madonna, Rush, Prince, Stanley Kubrick, Depeche Mode, Kiss ve David Bowie gibi isimlerden esinlendiğini paylaşan Fransız sanatçının kendisi de ikonik personası ve özgün müziğiyle elektronik müzik çevrelerince ilham alınan bir isim haline geldi.

    Zorlu PSM, günümüz elektronik müziğinin en başarılı isimlerinden biri olan Miss Kittin'i, 26 Kasım'da #studio'da ağırlayacak!

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Maria Callas Miles Davis Pink Floyd Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title