Haberler

Mısırlı Kadın Aktivistin Öldürülmesi

Sabbağ'ın öldürülmesi Tunus'ta protesto edildi.

Mısırlı aktivist Şeyma Sabbağ'ın 25 Ocak devriminin 4. yıl dönümü öncesinde çıkan olaylarda öldürülmesi Tunus'ta protesto edildi.

Mısır'ın Tunus Büyükelçiliği önünde toplanan Tunuslu aktivistler, Mısır'daki Sosyalist Halk Hareketi Partisi yetkilisi Sabbağ'ın öldürülmesini kınadı.

Mısır'daki yönetim karşıtı sloganlar atan göstericiler, "Hepimiz Şeyma'yız", "Vatanın yaşaması için asil kadınlar ölüyor", "Yaşasın özgürlük ve sosyal adalet" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösterinin organizatörlerinden Visam es-Sağir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, protestonun, devrimin yıl dönümünde birçok kişinin hayatını kaybetmesine tepki olarak düzenlendiğini belirtti. Sağir, "Arap halklarının mücadelesi ilkeler doğrultusunda ortak mücadeledir ve yenilmezdir" dedi.

Aktivist Fatma Ciğam ise Sabbağ'ın öldürülmesinin, "halk hareketleri için yeni bir başlangıç ve yeni devrimin kapısını açmak" olduğunu söyledi. Ciğam, "Sabbağ'a suikast düzenlenmesi kadınların da hürriyetin bedelini ödediklerini teyit ediyor" diye konuştu.

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin 4. yıl dönümü öncesinde Tahrir Meydanı'na şehitleri anmak amacıyla Talat Harp Meydanı'nda toplanan Sosyalist Halk Hareketi Partisi üyeleri, polisin engeliyle karşılaşmış ve ardından çıkan arbede sırasında partinin İskenderiye Genel Sekreteri Şeyma Sabbağ (32) hayatını kaybetmişti.

Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, olayın ardından, "Şeyma'yı öldüren polis dahi olsa onu kendi ellerimle adalete teslim edeceğim" açıklamasında bulunmuştu. - Tunus

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

title