Haberler

Mısırlı Hafız Gönülleri Mest Etti

İnegöl Belediyesi, Ramazan etkinliklerini İshakpaşa Camiinde düzenlenen programla başlattı.

İnegöl Belediyesi, Ramazan etkinliklerini İshakpaşa Camiinde düzenlenen programla başlattı. Cami bahçesindeki programa vatandaşın ilgisi yoğun olurken, Mısırlı Hafız Muhammed Taha Nasr El-Şahhat'ı ilçe halkıyla buluşturdu.

Akşam namazının ardından cami bahçesinde düzenlenen ilk Ramazan etkinliğinde, İnegöl Belediyesi Mısırlı Hafız Muhammed Taha Nasr El-Şahhat'ı ilçe halkıyla buluşturdu. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı programda Mısırlı hafız, Kuran ziyafeti sundu. Yaklaşık 1 saat süren programın ardından okunan yatsı ezanı sonrası Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

İlçe Müftü Vekili Yenişehir İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, "İslam dinin güneşi yeryüzünü Ramazan ayında aydınlatmaya başlamıştır. Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında inmeye başladı. Peygamberimize Ramazan ayında peygamberlik verildi. Allah ümmetine öyle bir gece bağışladı ki bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini bağışladı. Kadir gecesi Ramazan ayında gizlenen bir gecedir. Ramazan ayının her gecesini Kadir gecesiymiş gibi ihya etmek bizim Ramazan ayından elde edeceğimiz en büyük sevaptır. Ramazan ayınızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederim" dedi.

Vatandaşların Ramazan ayını kutlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Her yıl Ramazan ayı ile alakalı etkinlikler yapıyoruz. Bu seneki Ramazan'a da istedik ki Mısırlı Hafız Muhammed Taha Nasr El-Şahhat ile başlayalım. İshakpaşa Camii bizim camilerimizin deyim yerindeyse başı, en güzeli. İshakpaşa'nın havası, ortamı çok farklı. Bu seneki Ramazan ayı etkinliklerine İshakpaşa Camiden başlayalım istedik. İftarlarda farklı mekanlarda özellikle ihtiyaç sahibi insanlar ile buluşacağız. Ayrıca yurtdışı iftarlarımız var. Bu sene 6 ülkeye gidilecek. Ben sadece 1 tanesine gideceğim. Adigey'e, Batum'a, Mitroviça'ya, Donju Vakuf'a, Hartum'a, Novi Pazar ve Borino'ya gideceğiz. Hepsinde birer temsilci arkadaşımız olacak, erzak dağıtımları yapacağız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Taha Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title