Haberler

Mısırlı Çocukların Kalbi Türk Cerrahla Atıyor!

Güncelleme:

Çocuk kalp ve damar cerrahisinde dünyanın sayılı uzmanlarından olan Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Mısırlı yüzlerce çocuğa 'olmaz' denilen ameliyatları başarıyla gerçekleştirerek şifa verdi.

Bugüne dek 300'ü aşkın Mısırlı çocuğun kalbine dokunan Acıbadem Üniversitesi Çocuk Kalp Damar Cerrahisi ve Bakırköy Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu geçtiğimiz günlerde her birinin yüzünde gülücükler açan çocuklar ve aileleriyle Kahire'de Kızılay binasında bir araya geldi. Etkinlikte hem duygusal hem eğlenceli anlar yaşandı; çocuk kalpler Türkiye ile Mısır arasında sevgi, dostluk ve barış köprüsü oluşturdu.

Mısırlı miniklerin kalbi çok kompleks ameliyatlar gerektirir haldeydi. Her biri ikinci hatta üçüncü kez ameliyat olmuşlardı ama sağlıklarına kavuşamamışlardı. Dünyanın sayılı merkezlerinin sahip olduğu teknoloji ve ileri tecrübeye sahip hekimler bu zorlu hastalıkların üstesinden gelebilirdi. Sağlık turizminde yükselen yıldız olan Türkiye'de çocuk kalp ve damar cerrahisinde dünyanın sayılı uzmanları arasında yer alan Türk cerrah Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, miniklere şifa oldu. Acıbadem Üniversitesi Çocuk Kalp Damar Cerrahisi ve Acıbadem Bakırköy Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikle, çok riskli ve birçoğuna 'olmaz' gözüyle bakılan ameliyatları gerçekleştirerek sağlıklarına kavuşturduğu yüzlerce çocukla bir araya geldi. Kahire'de Kızılay binasında çocuklar ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen buluşmada hem duygusal hem eğlenceli anlar yaşandı. Kalplerine dokunan Türk cerrah sayesinde sağlıklarına kavuşan çocuklar, hastalıklarını geride bırakmanın coşkusuyla tiyatro gösterisi sergiledi, doyasıya eğlendi, eşsiz duygular objektiflerin karşısına geçilerek ölümsüzleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bakırköy Kızılay Kahire Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title