Haberler

Mısırda Ölen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Konya'da teravih namazından sonra Mısır'da ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konya'da teravih namazından sonra Mısır'da ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi üyelerinin katılımıyla teravih namazı sonrası Şerafettin Camisi'nde Mısır'da ölen Müslümanlar için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına camiden çıkan cemaat katıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi açıklamada bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, "Bugün öğrendiğimiz kadarıyla Mısır'da meydana gelen olaylarda 200'den fazla Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetmiş, 5 bine yakın kardeşimiz de yaralanmıştır. Türkiye'nin Mısır konusunda duruşu takdire şayan. Ancak bu yeterli değildir. Bir an önce Birleşmiş Milletler'i, İslam Konferansı üyelerini harekete geçirerek bu katliama dur demeleri gerekmektedir. Türkiye'den başka bir ülkede böyle bir düşüncenin olmadığını görüyoruz. Dün Irak'ta, Libya'da, Afganistan'da yapılan yanlışları Türkiye bugün Mısır'da yapmamıştır. Batının kirli yüzünü dün de biliyorduk bugün de bunu daha net gördük. Hiçbir zaman batıdan İslam dünyasına iyi niyetli bir görüş gelmemiştir." şeklinde konuştu.

Toplanan cemaat Mısır Cumhurbaşkanı Mursi lehine sloganlar attı. Daha sonra gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title