Haberler

Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Üçlü Bakanlar Toplantısı

Güney Kıbrıs Rum yönetimi Kahire Büyükelçisi Liassides: "Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Mısır dışişleri bakanlarının yaptığı üçlü görüşme Türkiye'ye karşı değil, 3 ülke arasında işbirliğini geliştirmek içindir"

Güney Kıbrıs Rum yönetimi Kahire Büyükelçisi Sotos A. Liassides, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Mısır dışişleri bakanları arasında geçen üçlü görüşmenin "Türkiye'ye yönelik olmadığını" belirtti.

AA muhabirine konuşan Liassides, "Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Mısır dışişleri bakanlarının yaptığı üçlü görüşme Türkiye'ye karşı değil, 3 ülke arasında işbirliğini geliştirmek içindir. Bölgede işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

Görüşmenin Türkiye karşıtı değil, bölgeyi güvenli hale getirmeye yönelik olduğunu aktaran Liassides, "Türkiye 'ekonomik bölgemizde' savaş ve arama gemilerini göndermeye devam ederse Türkiye ile muamelede tek yolumuz var oda uluslararası hukuka başvurmak" diye konuştu.

Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde Türkiye'nin de görüşmeye katılabileceğini kaydeden Liassides, ancak Türkiye'nin hala uygulamalarında devam ettiğini iddia etti.

Üçlü görüşmede Filistin, Irak ve Libya başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi amacını taşıdığı bilgisini veren Büyükelçi Liassides, şunları kaydetti:

"Olumlu bir girişimdi. New York'ta da bakanlar seviyesinde görüşmeler yapıldı. Üçlü görüşme, önceki görüşmelerin devamı niteliğinde. Çevre ülkeler ve bölge ülkeleri arasında işbirliği ve yeni bir dönemin başlangıcı. Bunun yanı sıra ortak sorunlarımız var."

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Hasan Şükrü ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulidis'in Kahire'de yaptığı üçlü bakanlar toplantısı sonrasında Güney Kıbrıs Rum yönetimi bir açıklama yayımlamıştı. Açıklamada, üçüncüsü yapılan toplantının Kıbrıs'la ilgili son dönemde yaşanan gelişmeleri, Mısır'daki siyasi süreci ve Ortadoğu'daki durumu değerlendirmek amacıyla düzenlendiği belirtilmişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kıbrıs Yunanistan Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title