Haberler

Mısır Yönetiminin "28 Kasım Sendromu"

Mısır yönetimi "Selefi Cephe"nin 28 Kasım'da yapılması çağrısında bulunduğu gösterileri engellemek için tüm imkanlarını seferber ediyor Eyleme destek veren bazı grupların yöneticilerinin gözaltına alındığı ülkede, basın organlarının çoğu da aleyhte yayınlar yapıyor.

Mısır yönetimi, "Selefi Cephe"nin 28 Kasım'da yapılması çağrısında bulunduğu gösterileri önlemek içinn tüm imkanlarını seferber ediyor.

Devlete bağlı yayın organları ve yönetimi destekleyen medyada yer alan haberlerde, bu gösterileri engellemeye yönelik çabalar dikkati çekiyor.

Yarı resmi El-Ahram gazetesi bu çerçevede günlerdir haberlerinde İçişleri Bakanlığı'nın beklenen eylemlere karşı hazırlıklarının sürdürüldüğü ve ilgili birimlerin "tam tekmil" hazır bekletildiği vurgulanıyor.

Ekonomi gazeteleri de söz konusu gösterilerin aleyhindeki başlıklarla bugün okuyucunun karşısına çıktı. Borsa gazetesi de bugünkü baskısında, "Yarın... 28 Kasım" manşetiyle çıkarken, Alem el-Yevm gazetesi aynı konuyu, "Ekonomi 28'in cumasını merakla izliyor" başlığıyla birinci sayfada konuyu ele aldı.

Televizyonlardaki hemen hemen tüm siyasi programlarda 28 Kasım gösterilerine ilişkin röportajlar yaparak, halkın bu türden çağrılara kulak vermemeleri gerektiğini, yaklaşık iki hafta öncesinden bu yana sürekli tekrar etti.

"Evkaf Bakanlığı aleyhte hutbe hazırladı"

Gösterilerin önlenmesi çerçevesinde Evkaf Bakanlığı da cuma günü, eylemlere katılmamaları için halka çağrıda bulunarak, ülke genelinde bu konuyla ilgli hutbe hazırladı.

Ülkede rejime yakınlığıyla bilinen Selefi Davet Cemiyeti ve siyasi kanadı Nur Partisi de tüm gücünü "28 Kasım Gösterileri"ne engel olmak için harcıyor. Söz konusu grup, il ve ilçelerde düzenlediği toplantılarda halkı bu gösterilere katılmama yönünde uyarılarda bulundu.

Sufi Güçler Birliği Başkanı Abdullah Nasır da sufilerin "Evinde otur" adını verdiği bir kampanyayla, gösterilere karşı halka mescid ve muhtelif mekanlarda bilinçlendirme toplantıları düzenleyeceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Adil Adevi ise basına yaptığı açıklamada sağlık kurumlarındaki tüm izinlerin iptal edildiğini, 488'i Kahire'de olmak üzere ülke genelinde 2 bin 673 ambulansın, gösterilerdeki yaşanabilecek olaylar için hazır bekletileceğini duyurdu.

Bu arada güvenlik güçlerinin bazı meydanlar ve kamu binaları önlerinde yoğun olarak konuşlanmasının yanı sıra, medyadaki yayınlarla "gündemin sürekli tırmandırılması" halkı endişelendirdiği ifade ediliyor.

İçişleri Bakanlığı gösterilere karşı bir dizi önlemler alınacağını duyurmasının ardından 21 Kasım'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), şimdiye kadar tutuklanmayan tek üst düzey yetkilisi olarak bilinen Muhammed Ali Bişr'in yanı sıra Selefi Cephe'nin 5 yöneticisi de 24 Kasım Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

İhvan'dan sonra Mısır'daki en geniş tabanlı gruplardan "Selefi Cephe", ülkede 2011'de gerçekleştirilen "25 Ocak Devrimi" sonrasında, 28 Kasım'da gerçekleştirilen "demokratik ve şefaf" parlamento seçimlerinin yıl dönümünde ""Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında gösteri çağrısında bulunmuştu.

Cephe'nin "barışçıl olacağını" vurguladığı gösterileri, ekseriyeti "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" üyesi olan başta İhvan olmak üzere, İstiklal ve Fazilet partileri ile Raye Partisi Genel Başkanı Hazım Salah Ebu İsmail'in öncülüğündeki "Hazımcılar Hareketi" ve Darbe Karşıtı Gençlik Hareketi ile Nahda Ultras gibi gruplar da destekleyeceğini duyurmuştu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title