Haberler

Mısır Yargısının Hamas Kararına Tepkiler

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) ve İslami Cihad Hareketi, Mısır yargısının Hamas Hareketi'nin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönündeki kararına tepki gösterdi.

AA muhabirine konuşan sol eğilimli FDHKC siyasi büro üyesi Kays Abdulkerim, "Hızlı verilmiş bir karar. Uygun olmayan bir vakitte geldi. Hamas, Filistin halkının büyük bir bölümünü temsil ediyor ve direniş rolünü üstleniyor" dedi.

Abdulkerim, "Hamas'ı terörist olarak nitelemek Filistin direnişini zayıflatır" diyerek, kararın Mısır gözetimindeki Filistin uzlaşısı için yeni bir engel oluşturduğunu kaydetti.

FDHKC üyesi Abdulkerim, Hamas'ı, "İfadelerini uygulamaya dönüştürmeye, Mısır'ın içişlerine karışmaktan kendini alıkoymaya, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'yla ilişkisini sonlandırmaya ve ulusal bir hareket olarak kalmaya" çağırdı.

Karara, İslami Cihad'dan kınama

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi de Mısır'da mahkemenin Hamas aleyhine aldığı kararı kınadı.

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mısır mahkemesinin Hamas'ın terör örgütü olarak sayılması yönündeki kararı kabul edilemez" denildi.

Açıklamada, "Söz konusu karar, Mısır halkının gerçek duruşunu yansıtmıyor ve sadece İsrail'e hizmet ediyor" ifadesi kullanıldı.

Mısır yargısı, ilk defa 4 Mart 2014'te "Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" karar vermişti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 31 Ocak'ta Hamas'ın silahlı kanadı "İzzeddin el-Kassam Tugayları"nın, bugün ise Hamas hareketinin "terör örgütü" olarak kabul edilmesine karar vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title