Haberler

Mısır Yargısının Hamas Kararına Tepkiler

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, "Mısır'ın artık Filistin meselesinin temiz bir gözetmeni olmadığını" belirtti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, "Mısır'ın artık Filistin meselesinin temiz bir gözetmeni olmadığını" belirtti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Berhum, "Mısır, İsrail'e hizmet eden bu siyasi kararından sonra, artık Filistin meselesinin ve hiçbir dosyasının, özellikle de barış dosyasının temiz bir gözetmeni değildir" dedi.

Berhum, "Gazze'deki direnişi hedef alan söz konusu kararın, İsrail-Mısır koordinasyonu ile alındığına inandığını"dile getirerek, "Karar, Mısır'daki güç sahiplerinin Filistin halkına ve direnişe darbe vurmayı amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Filistin halkı ve bütün direniş güçlerini hedef alan, Filistin-Mısır ilişkilerinde bir dönüş ve dengelerde kırılma olarak gördüğümüz bu şaşırtıcı ve tehlikeli kararı reddediyoruz" diyen Berhum, "Maalesef dengeler bozuldu, Mısır'a göre, düşman olan İsrail dost, Filistin'in asli unsuru halkının büyük çoğunluğunu temsil eden Hamas ise 'terörist' haline gelmiştir" görüşünü dile getirdi.

Berhum son olarak, "Mısır'ın iç krizlerini ihrac etme çabası sonucu verilen bu kararın kendilerini etkilemeyeceğini" vurguladı.

Mısır yargısı, ilk defa 4 Mart 2014'te "Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" karar vermişti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 31 Ocak'ta Hamas'ın silahlı kanadı "İzzeddin el-Kassam Tugayları"nın, bugün ise Hamas hareketinin "terör örgütü" olarak kabul edilmesine karar vermişti.

Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise Hamas'ın bu kararı reddettiğini, "şaşırtıcı ve tehlikeli" bulduğunu ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title