Haberler

Mısır Ordusunun Sina'daki Operasyonları

Mısır ordusunun Kuzey Sina vilayetinde son bir hafta içinde düzenlediği operasyonlarda, 45 kişinin öldürüldüğü, aranan 18 kişinin de yakalandığı bildirildi.

Mısır ordusunun Kuzey Sina vilayetinde son bir hafta içinde düzenlediği operasyonlarda, 45 kişinin öldürüldüğü, aranan 18 kişinin de yakalandığı bildirildi.

Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, yaptığı açıklamada, "Ordu güçleri, 8-15 Mart tarihlerinde terörist unsurlara yönelik operasyonları sırasında çıkan çatışmalar sonucu 45 terörist öldürüldü, isimleri arananlar listesinde bulunan 18 kişi de yakalandı" ifadesini kullandı.

Söz konusu operasyonlarda "terörist" olarak nitelendirdiği kişilere ait 15 sığınağın yıkıldığını, bir miktar patlayıcının da imha edildiğini aktaran Semir, şüpheli 79 kişinin de gözaltına alındığını kaydetti.

Mısır ordusu, Eylül 2013'ten bu yana Sina Yarımadası'nda "terör örgütü" olarak nitelendirdiği gruplara yönelik operasyonlar düzenliyor.

Geçen hafta da 70 kişinin öldürüldüğünü duyuran ordunun Sina'da düzenlediği operasyonlarda, Mart ayının başından bu yana açıkladığı ölenlerin sayısı 115'e ulaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title