Haberler

Mısır Kıpti Kilisesi'nden 35 Yıl Sonra Gelen Kudüs Ziyareti

Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros, Kudüs'e gitmek üzere bugün Kahire'den ayrıldı.

Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros, Kudüs'e gitmek üzere bugün Kahire'den ayrıldı. Kıpti Kilisesi'nden 35 yıl sonra gelen Kudüs ziyaretinin Ürdün değil de doğrudan Telaviv üzerinden yapılmış olması ve aynı uçakta İsrail'in Kahire Büyükelçisinin de yer alması dikkati çekiyor.

Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Papa 2. Tavadros'un dün vefat eden Kudüs Kilisesi Piskoposu Enba Abraham'ın cenaze törenine katılmak için Kudüs'e gittiği duyuruldu. Tavadros'un, bu sabah 8 kişilik bir heyetle Kahire'den ayrıldığı bildirildi.

Kudüs Ortodoks Kilisesi Piskoposu Abraham'ın dün hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Abraham, 24 yıldır aynı görevi yürütüyordu.

Mısır Kıpti Kilisesi, Filistin davası çözülmeden Kudüs'e ziyarette bulunmama konusundaki prensibe uyulduğunu ancak Abraham'ın  2. Tavadros'tan sonraki "en yüce makamda" bulunması nedeniyle cenazeye katılma konusunda karar alındığını duyurdu.

Mısır Kıpti Kilisesi, Mısır ile İsrail arasında yapılan Camp David Antlaşmasından kısa bir süre sonra 26 Mart 1980 tarihinde Filistin sorunu çözülene kadar Kudüs'ü ziyaret etmemeyi kararlaştırmıştı.

9 Kasım'da Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir araya gelen 2. Tavadros, Kilisenin Filistin sorunu çözülene kadar Kudüs'ü ziyaret etmeme konusundaki tutumunun değişmediğini vurgulamıştı.

Kıpti Kilisesi eski lideri Papa Şunude, bütün çağrılara rağmen Kudüs'ü ziyaret etmemişti. Ziyaretin Ürdün'den değil de doğrudan İsrail üzerinden yapılması ve aynı uçakta İsrail'in Kahire Büyükelçisinin de olması Mısır kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kahire Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title