Haberler

Mısır'ın Gazze ve İsrail Arasındaki Ateşkes Girişimi

İsrail'in Mısır'ın gündeme getirdiği ateşkes girişimini kabul etmesine İsrailli siyasetçilerden farklı tepkiler geldi İskan Bakanı Ariel: "Bu stratejik bir hatadır" Şas Partisi milletvekili Yishai: "Karar İsrail vatandaşları için tokat gibi" İşçi Partisi Genel Başkanı Herzog ile Meretz Partisi Genel Başkanı Gal onise ise kararı memnuniyetle karşıladı.

İsrail'in Mısır'ın gündeme getirdiği ateşkes girişimini kabul etmesine İsrailli siyasetçilerden farklı tepkiler geldi.

İsrail radyosunun haberine göre, sağ kanattaki Yahudi Ev Partisi'nden İskan Bakanı Uri Ariel, güvenlik kabinesinin, Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimini onaylama kararıyla ilgili olarak, "Bu stratejik bir hatadır" dedi.

Sağ kanattaki İsrail Evimiz Partisi'ne mensup Turizm Bakanı Uzi Landau da söz konusu kararı İsrail'in caydırıcı gücünün ihlal edilmesi olarak değerlendirdi.

Yine sağ kanattaki Şas Partisi milletvekili Eli Yishai, "İsrail vatandaşları için tokat gibi olan karar, onların güvenliğini koruma konusunda hükümetin taahhüdüyle çelişiyor. Hamas'ın alt yapısının zayıflatılması gerek" açıklamasında bulundu.

İsrail İşçi Partisi Genel Başkanı İzak Herzog ise kararı memnuniyetle karşıladı. Herzog'un memnuniyeti, ateşkes kararını, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması için bir fırsat olarak gördüğü şeklinde yorumlandı.

Sosyalist Meretz Partisi Genel Başkanı Zahava Gal-on da kararı memnuniyetle karşıladı.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiğini belirtmişti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ise konuyla ilgili "resmi ve gayriresmi makamlardan" kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, söz konusu girişimin "boyun eğdirme ve diz çöktürme girişimi" olduğunu ve bunu reddettiklerini duyurmuştu.

Bu açıklamadan saatler sonra Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürdüklerini, Hamas hareketinin henüz resmi tutumunu belirlemediğini ifade etmişti.

Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı. - Ramallah

Kaynak: AA / Güncel

Uri Yehuda Ariel İzak Herzog İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title