Haberler

Mısır: Fethullah Gülen'den İltica Talebi Yok

Güncelleme:

Mısır Başbakanı Şerif, FETÖ lideri Gülen'den iltica talebi gelmediğini, ancak bir talep gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini söyledi.

Mısır'da geçtiğimiz günlerde bir meclis üyesinin, 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize ettiği iddia edilen Fethullah Gülen'e sığınma imkânının verilmesini savunmasından sonra Mısır'dan bu konuyla ilgili olarak bu kez başbakan düzeyinde açıklama geldi.

"BÖYLE BİR TALEP YOK"

Sputnik'in haberine göre Başbakan İsmail, şu an için Gülen'in kendilerine böyle bir talepte bulunmadığını, ancak talebin gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini belirtti.

"TALEP GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ"

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, Başbakanlıkta yaptığı basın açıklaması sırasında kendisine yöneltilen 'Gülen Mısır'a sığınma talebi yaptı mı?' şeklindeki bir soruya cevap veren İsmail, 'Şu an bu konuyla ilgili elimizde bir başvuru yok. Ancak eğer böyle bir başvuru yaparsa bunu değerlendireceğiz' dedi.

BOZDAĞ, "İSTİHBARAT ALDIK" DEMİŞTİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Gülen'in ABD'den ayrılarak başka bir ülkeye gitmeyi planladığı yönünde istihbarat aldıklarını açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım da, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine yöneltilen "Mısır medyasında 'Gülen buyursun gelsin' şeklinde çağrılar var. Ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Vallahi yakışır" yanıtını vermişti.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre, FETÖ'nün Arap ülkelerinde faaliyet gösteren üst düzey mensuplarının Mısır'da gizli bir toplantı yaptığı ve bu toplantıda Kahire'yi bölgenin merkez karargahı olarak kullanma kararı aldıkları öne sürüldü.

FETÖ MENSUPLARI KAHİRE'YE GELMEYE BAŞLAMIŞ

15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından, Mısır'da daha önce görev yapmış, ülkeyi iyi bilen ve Mısırlı yetkililerle yakın ilişkileri bulunan FETÖ mensupları Kahire'ye gelmeye başladı.

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİYLE ÖRTÜŞÜYOR

Türkiye'deki darbe girişimini destekleyen yayınlar yapan Mısır televizyonlarına konuk olarak katılıp Türkiye aleyhinde yorumlarda bulunan FETÖ mensuplarına yenilerinin eklenmesi ve yönetime yakın çevrelerin, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in "Mısır'a iltica edebileceği" yönündeki önerileri, görgü tanıklarının ifadeleriyle örtüşüyor.

Mısır'da bir grup milletvekili de geçen günlerde 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen bir tasarıyı parlamentoya sunmuştu.

4 ÖĞRENCİ YURDU VAR

FETÖ'nün Mısır'daki faaliyetleri 1990'lı yılların ortalarından itibaren artmaya başladı. Kahire'de Türkiye'den ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin kaldığı 4 öğrenci yurdu faaliyet gösteriyor.

HİRA DERGİSİ KAHİRE'DE HAZIRLANIYOR

FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen ve Arapça yayın yapan Hıra Dergisi Kahire'de hazırlanıp, basılıyor ve Mısır'daki dağıtım şirketleri aracılığı ile diğer Arap ülkelerine dağıtılıyor. Başkent Kahire'de FETÖ'nün bir dil kursu ve Nil adında bir kitap evi bulunuyor.

Ayrıca Kahire, İskenderiye ve Suveyş'te eğitim dili İngilizce olan ve ABD diploması veren 3 özel okulun yanı sıra Zemalik bölgesinde bir kültür merkezinin de faaliyet gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title