Haberler

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri Ramallah'ta

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesinin bağımsız Filistin devletinin kurulmasına destek verdiğini belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesinin bağımsız Filistin devletinin kurulmasına destek verdiğini belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ramallah'a gelen Şükri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la Devlet Başkanlığı merkezinde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenleyen Samih Şükri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'den Filistin Devlet Başkanı Abbas'a "bağımsız Filistin devletinin kurulmasında Filistin halkına destek verdiğini ve dayanışma içinde olduğunu" içeren bir mesaj ulaştırdığını belirtti.

İki ülke arasında tarihi ilişkileri güçlendirmek için bir uzlaşının olduğunu belirten Şükri, ortak çabaların meyvesini vereceğini ifade ederek, Filistin yönetimine destek vermeyi sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Abbas ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Fransa'nın Filistin-İsrail müzakereleri için başlattığı girişimi ve bu çekişmenin son bulması için harcanan uluslararası çabaları ele aldıklarını da kaydetti.

Samih Şükri, Refah Sınır Kapısı'nın "5 günlüğüne" çift yönlü geçişlere açılmasına ilişkin de Mısır'ın Filistin halkının çıkarları ile Gazze'de ihtiyaçların giderilmesine önem verdiğini ve Filistin meselesinin en öncelikli konuları arasında yer aldığını dile getirerek, Filistin yönetiminin sınır kapılarında denetleme yapmaması ve bölgedeki şartlardan dolayı bu durumun ortaya çıktığını öne sürdü.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki de Mısırlı mevkidaşının ziyaretinin son derece önemli bir zaman diliminde gerçekleştiğini ifade etti.

Maliki, Devlet Başkanı Abbas'ın Şükri'yle yaptığı görüşmede, Filistin'de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini ve Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerinin tehlikesine ve Uluslararası Barış Konferansı düzenlenmesi konusunda harcanan çabalara değindiğini aktardı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, dün yaptığı açıklamada, Samih Şükri'nin ziyaretinin, Mısır'ın Filistin davasına destek verme ve iki devletli çözüme ulaşılması için yardımcı olma konusundaki rolü çerçevesinde gerçekleştiğini bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Ramallah Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title