Haberler

Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

Akhisar Özgür-Der, Akhisar AGD, Akhisar Memur-Sen ve Akhisar Ensar Vakfı'nın oluşturduğu Mısır'la Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır'da güvenlik kuvvetlerinin Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.

Yeni Cami önünde ikindi namazı sonrası toplanan grup adına açıklama yapan Mehmet Fatih Yılmaz, Mısır'da Mursi yönetiminin askeri darbeyle devrilmesinin ardından meydanlarda toplanan demokrasi yanlılarına ateş açılması sonucu yüzlerce insanın katledildiğini belirterek, "Mısır'da yaşanan katliamı, kardeşlerimize yapılan haince saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan insanlara kadın, erkek, çocuk ayırt edilmeden, rastgele ateş açıldığını ve hunharca katledildiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu katliam, kardeşlerimizin meydanlara kurmuş olduğu çadırların, içinde insan olup olmadığı dahi kontrol edilmeden yakılması ile başladı. Zalim darbeciler tarafından sıkılan gaz bombaları sonucunda meydanı yoğun bir duman kapladı. Damlara yerleştirilen keskin nişancılar hedef gözetmeksizin çocukların ve kadınların da içinde bulunduğu kalabalıkların üzerine ateş açtılar. Meydanda kalıp direnmeye devam etmek isteyenler ise darbeciler tarafından gözaltına alındı."

ABD başta olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinin olaya seyirci kaldığını ifade eden Mehmet Fatih Yılmaz, özellikle Müslüman ülkelerin sessiz kalmasının kabullenilemez olduğunu vurguladı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title