Haberler

Mısır'daki İdam Kararlarına Tepkiler

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası, Salih Paşa Camii önünde toplanan grup, Rabia işareti yaparak ellerindeki dövizlerle slogan atarak, Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına konuşan Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilcisi Hamdi Yüksel, Mısır'da yaşanan olaylara buradan bir yaptırım uygulayamadıklarını, müdahale edemediklerini, ancak kalpleri ile buğzettiklerini belirtti.

İslam devletleri üzerinde oyunlar oynandığını dile getiren Yüksel,  "Avrupa devletleri hiçbir zaman bizim büyümemizi, birlik beraberliğimizi istememişlerdir. Onların eliyle, onların işbirlikçi elleriyle maalesef dünyaya adalet dağıtan Osmanlı Devleti de onlar tarafından yıkılmıştır. Avrupa, demokrasi istiyorsanız sandığa gidin demiş. Mısırlı sandığa gitmiş, yüzde 52 oyla Mursi'yi iktidara getirmiş. Demek ki sandıktan çıkmak da işe yaramıyor" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Mısır'da gerçekleşen darbenin ardından hukuksuzluk ve adaletsizlik sebebiyle Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler mensubu 108 kişiye verilen idam kararını kendisini derinden etkilediğini kaydetti.

Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği tarafından düzenlenen yürüyüşe Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, İmam Hatipliler Derneği, Din Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası destek verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Yozgat Sorgun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title