Haberler

Mısır'daki İdam Kararları Samandıra'da Protesto Edildi

Mısır'da 529 kişi hakkında alınan idam kararı, Samandıra saat kulesi meydanında protesto edildi.

Mısır'da 529 kişi hakkında alınan idam kararı, Samandıra saat kulesi meydanında protesto edildi.

Çeşitli üniversitelerde okuyan ve kendilerini "Genç Gelecek" olarak adlandıran yaklaşık 200 kişilik grup Samandıra saat kulesi meydanında toplandı. Açtıkları pankart ve taşıdıkları dövizlerle Mısır'da 529 kişi hakkında alınan idam kararını protesto eden gruptakiler burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Seyfettin Turan, "Mısır'da alınan idam kararını protesto etmek, zulmün karşısında olduğumuzu göstermek için toplandık. Diğer Müslüman ülkelerin yapamadığını Türkiye deki Müslüman gençler olarak yapmak gerçekten çok önemli. 529 kişinin asılması ne hukukla ne insan hakların nede demokrasi ile açıklanabilecek bir şey değil. Birleşmiş milletlerin 2011 de aldığı bir karara göre Demokrasi ve İnsan Haklarının gündemlerinde olduğu açıklamışlardır. Ama tüm dünya şu anda bu idamları sadece kınamakla yetiniyor. Biz burada toplumun sivil ayakları ve gençleri olarak buradan bu istemimizi haykıracağız ve her platform da bunu dile getireceğiz" dedi.

Gruptakiler yapılan protesto gösterilerinin ardından alandan dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title