Haberler

Mısır'daki İdam Kararları

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının komutanlarından Raid Attar'ın ailesi "Mısır yargısı tarafından yöneltilen suçlamaları" reddetti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının komutanlarından Raid Attar'ın ailesi "Mısır yargısı tarafından yöneltilen suçlamaları" reddetti.

Mısır'da 2011 yılında gerçekleşen "hapishaneler baskını" olayına karıştığı iddiasıyla hakkında idam kararı için dosyası devlet müftüsüne gönderilenler arasında yer alan ancak İsrail'in saldırılarında hayatını kaybetmiş olan Attar'ın ailesi, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ölen kardeşi hakkında Mısır mahkemesinden çıkan kararın "siyasi" olduğunu belirten kardeş Nasır el-Attar, "Bu siyasi bir karardır. Herkes, kardeşimin tıpkı diğer kahraman esirler ve şehitler gibi İsrail işgaline karşı direniş yolundan sapmayan biri olduğunu bilir" dedi.

"Şehitlere saygı duy"

Kardeşi Raid'in, Mısır'ın istikrar ve güvenliğine önem verdiğini aktaran Attar, Mısır Ceza Mahkemesi tarafından kardeşine yöneltilen suçlamaların doğru olmadığını dile getirdi.

Mısır yargısına, "şehitlerine ve esirlerine" saygı göstermesi çağrısında bulunan Attar şunları kaydetti:

"Mısır'daki kardeşlerimize, hükümete ve yargısına Filistin halkının pusulasının yalnızca direnişe yönelik olduğunu vurguluyoruz. Mısır'a ya da herhangi bir Arap ülkesine bu anlamda yönelmemiz mümkün değil. Bu nedenle Mısır yargısının, bizi hiçbir ilgimiz bulunmayan konuların içine çekmemesini, şehitlerimize ve esirlerimize saygı göstererek bize destek olmasını temenni ediyoruz."

"Zalimce bir karar"

Anne Attar da oğlu hakkında verilen karara ilişkin, "Bu zalimce bir karar. Ne benim oğlum ne de işgalcilere karşı direnen diğerleri, Mısır'daki Müslüman kardeşlerinin kanını akıtmayı düşündü" diye konuştu.

Attar, "Oğlum vatan için cihat ediyordu. Onun davası, Filistin'di" ifadesini kullandı.

Kassam Tugaylarının üst düzey komutanlarından Raid el-Attar, İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı saldırılar sırasında hayatını kaybetmişti.

Kahire Ceza Mahkemesi bugün "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında aralarında 73 Filistinlinin de bulunduğu 106 kişinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe göndermişti. Casusluk" ve "hapishaneler baskını" davalarının bugünkü duruşmasında, idam talebiyle dosyalarının müftülüğe gönderildiği sanıklar arasında hayatını kaybetmiş 5 Filistinli ile 19 yıldır İsrail'de cezaevinde bulunan bir Filistinli yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

title