Haberler

Mısır'daki idam kararı - KOCAELİ / OSMANİYE /

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyesi 528 kişi, kefen giyerek Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyesi 528 kişi, kefen giyerek Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

İzmit Çocuk Parkı'nda toplanan, "Hiç değişmiyorsun Mısır, zindanların hala Yusuf dolu", "Mısır ya değilsin, Türkiye seninle", "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık alçaklıktır" ve "Dünya Firavun'a kalmadı, sana da kalmayacak Sisi" yazılı dövizler taşıyan grup, Rabia işareti yaparak slogan attı.

Kefen giyen 528 protestocu, daha sonra darağaçlarına çıkarak idamı temsili canlandırdı.

- İmza kampanyası başlattılar

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır'ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te kanlı darbeyle görevden uzaklaştırıldığını, sonrasındaki çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini, dünyanın olanları izlemekle yetindiğini söyledi.

Darbe karşıtlarının ikinci duruşmada idama mahkum edildiğini anlatan Akın, idam kararlarını Mısır'daki antidemokratik sürecin yansıması gördüğünü dile getirdi.

"Fok balıklarıyla ilgili saatlerce yayın yapan uluslararası medyanın, Mısır'daki idamları görmesi için ne olması gerekiyor?" diyen Akın, şunları kaydetti:

"Gezi Parkı'nda 3 ağacın yeri değişecek' diye sokaklara çıkanların tepki göstermesi, Twitter kapandığında bangır bangır bağıranların yine bağırması için daha ne olması gerekiyor? Orada idamını bekleyen babanın, evladın gözünüzde hiç mi değeri yok? Bizim için var. İşte buna 'dur' demek için imza kampanyası başlattık ve Mısır Müftüsü'ne gönderip idam kararlarının karşısında olduğumuzu haykıracağız.

Gelin sizde destek verin, Mısır'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu darbe yönetimine duyuralım."

-OSMANİYE

- Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak:

- "Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı duracağız"

OSMANİYE Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararına ilişkin, "Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı duracağız" dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilciliği'nin, kararı protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği etkinliğe katılan Dilipak, Mısır'daki Sisi cuntasına sadece batılı ülkelerin değil, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Müslüman ülkelerin de destek verdiğini savundu.

Dilipak, "Demokrasi, insan hakları, hukuk devleti dedikleri şeyi helvadan puta dönüştürüp, bize insan hakları dersi vermeye kalkan batılıları ve içimizdeki işbirlikçilerini reddediyoruz. İhvan'a yöneltilmiş saldırıları, kendimize yöneltilmiş sayıyor ve reddediyoruz" diye konuştu.

Mısır'da halkın yüzde 52'sinin oyuyla iktidara gelen Mursi'yi idam etmek isteyenlerin, Bangladeş'te Abdulkadir Molla'yı idam edenlerin, Türkiye hükümetine karşı düşmanca planlar yapanların aynı olduğunu öne süren Dilipak, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasında Müslümanlara düşmanlık yapanalar ya da Müslümanların yanında duranlar, saflarını belirledi. Eğer biz geri adım atacak olursak Suriyelilerin başına gelenler bizim de başımıza gelir. Eğer biz gücümüzü kaybedecek olursak Mursi'yi asarlar. Onun için bu işi başkalarının değil, kendi öz meselemiz olarak görmemiz gerekiyor. Biz Müslümanız, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı duracağız, zalim babamız, mazlum düşmanımız da olsa."

Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik de sivil toplum kuruluşlarının imzaladığı bildiriyi okudu.

-MARDİN

- Mardin'in Midyat ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi

MARDİN Mardin'in Midyat ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdülkadir Atay, yaptığı açıklamada, idamların onanmasını şiddetle kınadıklarını ve durdurulmasını talep ettiklerini belirtti.

Uluslararası hukuk başta olmak üzere tüm ülke yöneticilerinden idamların durdurulması noktasında ciddi adımlar beklediklerini bildiren Atay, şunları kaydettt:

"Birkaç ağaç için ortalığı velveleye veren uluslararası kuruluşlar 528 insan için halen neden sessiz kalmaktadır. Katledilen sadece bu insanlar olmayacaktır, insanlık onuru olacaktır. Biz insanlık onuruna sahip çıkılmasına davet ediyoruz."

Din Bir-Sen Midyat Temsilcisi Tevfik Acar da, idam kararını veren mahkemenin adil bir mahkeme olmadığını ifade ederek, "Karara sessiz kalırsak bütün diktatörler istedikleri gibi insanları idam edecekler. Müslümanları birlik beraberlik olmaya davet ediyoruz. Kim fetva verirse versin bu geçersizdir. Zaten darbecilerin etkisinde karar veriyorlar" dedi.

Azim Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim Der) Başkan Besim Çelik ise verilen idam kararını lanetlediklerini kaydederek, "Halkın özgür iradesiyle başa gelen bir yönetimi darbe ile uzaklaştıran faşist cunta yönetimini böylesi bir pervasızlığa sevk eden şey Müslümanlar arasındaki ihtilaf ve parçalanmışlıktır" ifadelerini kullandı.

Avukat Abdulhaluk Ay da Mısır'da insanlık suçu işlendiğine dikkati çekerek, idam cezalarını adil bulmadığını ve bir Müslüman olarak konuya ayrıca hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Mısır'daki idam kararlarının evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğunu aktaran Ay, şunları söyledi:

"Özellikle bu cezaların infazı telafisi mümkün olmayacak zararlara sebebiyet verecektir. İdam cezalarının pek çok ülkede yasaklandığı düşünüldüğünde infazlar çok büyük bir adli hata olacaktır. Tabii hakim ilkesine doğal yargıç ilkesine tamamen aykırıdır. İdam kararlarını veren mahkeme meşru bir mahkeme değildir. Bir cunta tarafından tayin edilmiş hakimlerin o ülkenin yetkililerini, parti temsilcilerini idam yönünden karar vermesi kabul edilemez."

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Dilipak Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title