Haberler

Mısır'daki Erken Seçim Çağrısı

Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh hakkında Devlet Yüksek Güvenlik Mahkemesi savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh hakkında Devlet Yüksek Güvenlik Mahkemesi savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Mısırlı avukat Semir Sabri, Ebu'l Futuh'un ülkede erken cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması çağrısıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Sabri yaptığı açıklamada, "Ebu'l Futuh'un ülkenin kötü bir şekilde yönetildiği, erken seçimin kaçınılmaz olduğu ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin korku cumhuriyeti kurduğu" yönündeki sözlerinin provokatif olduğunu savundu.

Sabri, Ebu'l Futuh'un vatana ihanet suçundan ceza mahkemesinde yargılanmasını istedi.

Güçlü Mısır Partisi Sözcüsü Ahmed İmam ise rejime destek veren ve şöhret peşinde koşanların yapacağı suç duyurularına önem vermediklerini kaydetti.

Mısır Vakıflar Bakanlığı da internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Sisi yönetimine karşı yapılan bu çağrının ihanet ve açık bir işbirlikçilik olduğu ifade edilirken, terörle mücadele konusunda Sisi ve silahlı kuvvetlerin yanında durmak gerektiğinin altı çizildi.

Önceki gün bir televizyon programında konuşan Ebu'l Futuh, ülkenin kurtuluşu için erken seçim çağrısında bulunmuş, "erken seçimler, siyasi başarısızlıkla mücadelenin demokratik ve barışçıl yoludur" ifadesini kullanmıştı.

Mısır'da demokratik yollarla iş başına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden alınmasından bu yana, ülkede yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması için pek çok girişimde bulunuldu.

Mısır'da 3 Temmuz'da askerin yönetime müdahalesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığını, seçimlere kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'un geçici cumhurbaşkanlığına getirildiğini belirterek, bir yol haritası açıklamıştı.

Yol haritasına göre, önce parlamento ardından da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı ancak Mansur, Ocak 2014'te yaptığı açıklamada, yol haritasında değişikliğe gidildiğini, cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alındığını duyurmuştu.

Yurt dışında 15-19 Mayıs, yurt içinde ise 26-28 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde Sisi ile Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi yarışmıştı. Sisi, seçimlerde 23 milyon 780 bin 104 oy alarak cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Adli Mansur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title