Haberler

Mısır'da Yeni Bir Firavun Mezarı Bulundu

Abidos antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarında Kral I. Sobekhotep'e ait 3 bin 700 yıllık mezar bulundu.

Mısır'da yapılan arkeolojik kazılarda Firavunlar dönemine ait 3 bin 700 yıllık mezar bulunduğu bildirildi.

Mısır Eski Eserler Bakanı Muhammed İbrahim, yaptığı açıklamada ABD'nin Pensilvanya Üniversitesi'nden bir heyetin bakanlıkla beraber yürüttüğü kazı çalışmaları neticesinde Kral I. Sobekhotep'e ait (M.Ö. 1786-1763) mezarın bulunduğunu ifade etti.

Bakan İbrahim, Mısır'ın güneyindeki Sevhac ilinin Abidos antik kentinde yürütülen kazı çalışmaları sırasında 60 ton ağırlığında kuvarsitten büyük bir lahit ve kralın tahtı üzerinde otururken resmedilmiş hali ile isminin yer aldığı levhaların bulunduğunu kaydetti.

Kazılarda, M.Ö. 1790-1646'da iktidarda kalan Kral I. Sobekhotep'in mezarının yanı sıra kralları mumyalamak için kullanılan testi ile altın eşyaların da ortaya çıkarıldığını belirten Eski Eserler Bakanı İbrahim, kazı çalışmalarının sağlıklı bir şekilde tamamlanması için bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurguladı. İbrahim, kazı çalışmaları neticesinde açılacak yeni müzenin turizim sektörünün canlanması açısından önemli bir adım olacağını da kaydetti.

Bölgedeki arkeolojik çalışmaların hala devam ettiği bildirildi. - Kahire

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muhammed İbrahim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title