Haberler

Mısır'da Sisi'nin Konvoyuna Kırmızı Halı Serildi

Güncelleme:

Sisi için katıldığı bir açılış töreninde üç kilometrenin üzerinde kırmızı halı serilmesi tepkilere neden oldu. Açılışta görülen israfı Sisi yanlısı medya organları bile eleştirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi, geçtiğimiz Cumartesi günü, Kahire'nin güneyinde bulunan 6 Ekim kentinde yeni konut bölgesi ve bazı projelerin toplu açılışına gelirken proje bölgesi kilometrelerce kırmızı halılarla döşendi.

Mısır devlet televizyonlarında yayımlanan açılış görüntülerinde, Sisi'nin arabası için en az 3 kilometre uzunluğunda kırmızı halılarla döşenen bir asfalt yolunun hazırlandığı görüldü. Dünya'nın hiç bir ülkesinde görülmeyen bu görüntüler ülkede sert tepkilere neden oldu.

Sisi'nin, açılışta yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle hükümetin içme suyu üzerinden sübvansiyonu kaldırmak, toplu konut birimlerinin fiyatlarını artırmak zorunda kalabileceği yönündeki açıklamaları da halkın öfkesinin daha çok yükselmesine yol açtı.

Açılışta görülen israfı Sisi yanlısı medya organları bile eleştirirken suçu Sisi'nin yardımcılarına atarak Cumhurbaşkanının açılışta böyle bir tören hazırlanacağını bilmediğini ileri sürdü.

Sisi'nin yanlisi televizyoncu Yusuf El Hüseyini de, programında yaptığı açıklamada, "fakirler için battaniye almak yerine arabanın yürüyeceği halılar alındı. Bunu yapanlar sadece cumhurbaşkanını zor duruma koymadı hepimizi duvara çaptırdı" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kahire Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title