Haberler

Mısır'da Salıverilen El Cezire Muhabiri Avustralya'da

Mısır hapishanelerinde 400 gün tutuklu kaldıktan sonra ülkesine dönen El Cezire muhabiri Greste mesleğine döneceğini açıkladı.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı lehine yanıltıcı haber yaptığı suçlamasıyla 400 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan El Cezire muhabiri Avustralyalı Peter Greste, gazeteci olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Mısır'da serbest bırakıldıktan sonra Kıbrıs üzerinden Avustralya'nın Brisbane kentine gelen ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Greste, düzenlediği basın toplantısında serbest bırakılması için yoğun çaba harcayan ailesine, Avustralya ve İngiltere hükümetlerine teşekkür etti.

Greste, gelecekle ilgili planları üzerine bir soruyu yanıtlarken annesi Lois'e dönerek, "Anne, biraz kulaklarını tıkar mısın?" diye sordu. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen gazeteciliğe devam edeceğini belirten Greste, "İşimden vazgeçmek  istemiyorum. Ben bir muhabirim, işim bu. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Şimdilik hislerim böyle" dedi.

Greste'nin annesi Lois de çocuklarının tutkularının peşinden gitmesi gerektiğine inandığını vurgulayarak "Yine de Peter'ın tüm bunları tekrar yaşamak istemediğimizi bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Birlikte gözaltına alındığı ve hapishanede kaldığı meslektaşları Muhammed Fahmi ve Baher Muhammed'in kendisine destek verdiklerini hatırlatan Greste, "Onları da çıkartacağız" dedi.

Çok sayıda basın mensubunun kendisini karşılamak için Brisbane Havalimanı'na gelmesine şaşırdığını söyleyen Greste, "Belli ki yanlış düşünmüşüm, böyle onurlandırılmak gerçekten çok güzel. Gurur duydum" diye konuştu.

Mısır'da hapishanede kaldığı süreci  "ölüme yakın bir deneyim" olarak tanımlayan Greste, sürecin kendisi için aynı zamanda bir "yeniden doğuş" olduğunu da kaydetti.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott da Canberra'da yaptığı açıklamada Greste'nin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Eve dönmesi bizi çok mutlu etti" dedi.

Mısır'daki darbe sırasında El Cezire muhabirleri Fahmi ve Muhammed ile Müslüman Kardeşler lehine yanıltıcı haber yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Peter Greste, uluslararası baskılar sonucu serbest bırakılmıştı. Greste ile tutuklanan diğer iki muhabir hala cezaevinde tutuluyor. - Melbourne

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya El Cezire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title