Haberler

Mısır'da Ölü Bulunan İtalyan Genç

Mısır'da, ölü bulunan İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin ailesinin hukuk danışmanı Ahmed Abdullah'ın tutuklanmasına karar verildiği bildirildi.

Mısır'da, ölü bulunan İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin ailesinin hukuk danışmanı Ahmed Abdullah'ın tutuklanmasına karar verildiği bildirildi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu üyesi avukat Dua Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 farklı suç nedeniyle açılan soruşturma kapsamında Abdullah hakkında 4 gün tutukluluk kararı verildiğini söyledi.

Mustafa, aynı zamanda Regeni ailesinin hukuk danışmanı olan Abdullah'a, "rejimi devirmek için güç kullanmaya teşvik etmek, anayasayı ve cumhuriyet rejimini değiştirmek, yalan açıklamalar yaparak kamu güvenliğini bozmak" gibi 10 farklı suç isnat edildiğini belirtti.

Mısır güvenlik güçleri dün Abdullah'ın Kahire'deki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu.

Regeni'nin cesedini gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Kahire emniyeti ise Yeni Kahire bölgesinde bir eve düzenlediği operasyonda, Regeni'yi kaçırıp öldürdüğünden şüphelenilen, polis gibi davranıp yabancıları kaçırarak paralarını alan bir çetenin üyelerinin ölü ele geçirildiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title