Haberler

Mısır'da İhvan Yetkilisine Tahliye

"İki polis merkezini ateşe vermek" iddiasıyla tutuklanan HAP Genel Kurul üyesi Ali Fethu'l Bab 8 ay sonra serbest bırakıldı Bu kararla ilk defa darbenin ardından tutuklanan bir İhvan yetkilisi serbest bırakılmış oldu.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Kurul üyesi Ali Fethul Bab, askeri darbenin ardından "iki polis merkezini ateşe vermek" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat ederek 8 ay sonra serbest bırakıldı.

Askeri darbenin ardından güvenlik güçlerinin, İhvan'ın lider kadro ve üyelerine yönelik davalarda ilk kez tahliye kararı verildi.

Fethul Bab'ın avukatı Usame es-Sibai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin, Kahire'nin güneyindeki "Tebin ve Hilvan karkollarını ateşe vermek" suçlamasıyla yargılandığı iki davadan da beraat ettiğini belirtti.

Sibai, "İlk davadan 20 Şubat'ta, diğerinden ise 16 Nisan'da beraat ederek, Tora Cezaevi'nden polis merkezine gönderilen müvekkilim, bu sabah serbest bırakıldı" dedi.

Fethul Bab, güvenlik güçlerinin darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki göstericilere müdahalesinin ardından "polis merkezlerine düzenlenen şiddet eylemlerini teşvik" ettiği iddiasıyla Kahire'nin güneyindeki evinden 28 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

Mısır ordusunun 3 Temmuz'da ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yapmasının ardından güvenlik güçleri ülke genelinde İhvan liderlerine yönelik gözaltılar başlatmıştı. - Mısır

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title