Haberler

Mısır'da Hükümet Karşıtı Gösteri

Mısır'da, Başbakan Şerif İsmail liderliğindeki hükümetin düşmesi ve "Sivil Hizmet Kanunu"nun iptal edilmesi talebiyle gösteri düzenlendi.

Mısır'da, Başbakan Şerif İsmail liderliğindeki hükümetin düşmesi ve "Sivil Hizmet Kanunu"nun iptal edilmesi talebiyle gösteri düzenlendi.

Çoğunluğunu devlet memurlarının oluşturduğu göstericiler, başkent Kahire'deki Gazeteciler Sendikası önünde toplanarak hükümet karşıtı eylem yaptı. Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Tartışmalı "Sivil Hizmet Kanunu"nun iptal edilmesini isteyen gruptakiler, Planlama Bakanı Eşref el-Arabi'ye işaret ederek, "Eşref defol, devrim, devrim zafere kadar, Mısır'ın her caddesinde devrim" şeklinde slogan attı.

Göstericiler, sivil hizmetle ilgili bir kanunun onaylanmadan önce diyalog masasına yatırılması gerektiğini savundu. Gruptakiler gösterinin ardından dağıldı.

Sivil Hizmet Kanunu, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından yoğun tartışmalara rağmen Mart 2015'te onaylanmıştı.

Kanundaki tartışmalı noktalar, kamu çalışanı ücret çizelgesi, değerlendirme yöntemi, cezalar, ek ödemeler, yıllık mali teşvikler, erken emeklilik, tayinler ve bazı kamu çalışanlarının uygulama dışı bırakılması üzerinde yoğunlaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title