Haberler

Mısır'da Hükümet İstifa Etti

Güncelleme:

Mısır devlet gazetesi El Ahram, ordunun desteklediği hükümetin istifa ettiğini duyurdu. Haber, Mısırlı yetkililer tarafından da doğrulandı.

El Ahram, kararın 15 dakika süren kabine toplantısı sonrası alındığını açıkladı.

SİSİ'NİN BAKANLIĞI DA DÜŞTÜ

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi de hükümette savunma bakanı görevini yürütüyordu.

İSTİFA, GEÇİCİ CUMHURBAŞKANINA SUNULDU

Mısır'da, "3 Temmuz Darbesi"nin ardından kurulan Hazim el-Biblavi hükümeti istifa etti. Biblavi, hükümetin, işçi grevlerinin görüşülmesi için düzenlediği olağanüstü toplantının ardından Mısır Resmi Televizyonunda yaptığı açıklamada, hükümetin istifasının geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a sunulduğunu ifade etti.

"DEVLET, BÜYÜK TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA"

İstifanın, farklı meslek gruplarının grevleri nedeniyle gerçekleştiğini vurgulayan Biblavi, "Mısır kritik bir dönemden geçiyor. Devlet büyük tehlikelerle karşı karşıya. Vakit, bireysel ve grupsal menfaatlerin peşine düşme zamanı değil" dedi.

Hükümet olarak, Mısır'ı içinde bulunduğu kriz ortamından çıkarmaya çalıştıklarını savunan Biblavi, "Bu ülkenin hayrını istemeyen kesimler tarafından acımasız bir mücadeleyle karşılaştık." diye konuştu.

İSTİFANIN YOL HARİTASI

İstifanın yol haritasının ilk aşamasının tamamlanmasının ardından gerçekleştiğini belirten Biblavi, şöyle konuştu:

"Anayasayı hazırladık ve referanduma sunduk. Böylece yol haritasının ilk aşamasını başarıyla sonlandırdık. Bu sayede Mısır demokratik toplum yolunda önemli bir adım atmış oldu. Ancak reform sadece hükümetle gerçekleşecek bir durum değil. Tüm Mısırlıların bu sürece katılması gerekir."

Darbenin ardından sık sık geniş çaplı gösterilerin düzenlendiği Mısır'da, çeşitli meslek grupları da zaman zaman greve gitti.

İSKAN BAKANI İBRAHİM MAHLEB'İN ADI ÖNE ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un önünde, Başbakan Hazım Biblavi'nin istifasının ardından yeni kurulacak hükümet için birçok ismin bulunduğunu ancak bunlar arasında en belirgin şahsiyetin istifa eden hükümetteki İskan Bakanı İbrahim Mahleb olduğu ifade edildi. 

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un önündeki diğer isimlere ilişkin bilgi vermeyen kaynak, Mansur'un bugün ilerleyen saatlerde Mahleb ile görüşeceğini dile getirdi. 

Öte yandan aynı kaynak hükümetin gerçekte iki hafta önce istifasını sunmayı teklif ettiğini ancak Mansur'un ülkenin içinde bulunduğu şartlardan dolayı bunu kabul etmeyerek istifanın ertelenmesini istediğini bildirdi.

Adli Mansur'un ise Biblavi’ye, istifasının ardından yeni bir hükümet seçilinceye kadar görevini sürdürmesini istediği bildirildi.

"DARBENİN BAŞARISIZLIĞININ DELİLİ"

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak üyeleri, Hazım Biblavi hükümetinin istifasının "darbenin başarısızlığının delili" olduğunu savunuyor.

İttifak bünyesindeki partilerden Asalet Partisi Yüksek Kurulu üyesi İmam Yusuf, "Darbeciler de tıpkı hükümet gibi halkın iradesiyle gidecek. Darbecilerin gölgesinde kurulacak herhangi bir hükümetin de akıbeti aynı olacak. Legal olmadığı için de gelen hükümeti tanımayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Adli Mansur Dünya Haberler

500

Yorumlar (28)

Aydın KARAKELLEmath.aydin@yahoo.com:

Psi psi...sıra sana geldi SİSİ....defol git devletin başından da...halk rahat etsin...

69
6
yanıtYanıtla
veli gezicimusti701@hotmail.com:

kemal kılıçdaroğlu çok üzgünmüş.

50
18
yanıtYanıtla
okanokansahin01@hotmail.com:

olan mısır halkına oluyor

64
1
yanıtYanıtla
hüseyinartkifunky@hotmail.com:

şükürler olsun bir katilden kurtardı ülke bide esed düşse

49
15
yanıtYanıtla
KUMPAS HAREKATI..bulut24h@hotmail.com:

ER YA DA GEÇ MISIR HALKI BU MENFAAT ÇETELERİNİ BAŞINDAN DEF EDECEKTİR!. HALKIN DESTEKLEMEDİĞİ HİÇ BİR REJİM AYAKTA KALAMAZ!..KALSADA PAYİDAR OLAMAZ!..GÖNÜLLERE GİREMEZ!.. UMARIZ Kİ MISIR, ARTIK GERÇEK DEMOKRASİYE KAVUŞUR!..YAŞASIN RABİA!.. İNŞAALLAH BU, ŞEHİT ESMA'NIN İLK ZAFERİ OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR!..GERİSİ GELECEKTİR!..ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR!..

49
11
yanıtYanıtla
OLMASI GEREKEN OLDU...bulut24h@hotmail.com:

SÜRPRİZ OLMAMIŞ, BEKLENİYORDU!..Artık Muhammet MURSİ serbest kalması için gerekli destek sağlanmalı!..

yanıt0
yanıt0
EY SİSİ VE DOSTLARINA DERS..bulut24h@hotmail:

FIRTINAYA KARŞI İDRAR YAPILMAZ!..

yanıt0
yanıt0
FATİHfatihserdar68@hotmail.com:

YAHUDİ DÜNYA İLE KENİDİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ OYNUYOR, KIRILAN İSE GARİBAN HALK. UKRAYNADA HALKA ATEŞ AÇTIRDI DİYE HÜKÜMET DÜŞTÜ, MISIRDA İSEL YÜZLERCE KİŞİYİ ÖLDÜREN SİSİ BATININ BÜYÜK DESTEĞİNİ ALIYOR, KORKUNÇ ÇELİŞKİ. YAHUDİNİN OYUNU İŞTE BU.....

49
3
yanıtYanıtla
imammerdiven_02@hotmail.com:

bunların hepsinin vatan haini olduğuna inanıyorum kadafiyi mum ışığı ile arıyorlar hepsinin canı cehneme

26
20
yanıtYanıtla
adem yavuzademeli25@hotmail.com:

haham sen nerde yaşıyorsun kaddafi libya mursi mısır biraz tarih oku cografya oku cahil

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title