Haberler

Mısır'da Gazetecilere Yönelik İhlaller

Mısır'da geçen yıl gazetecilere yönelik 782 ihlal yaşandığı bildirildi.

Mısır Gazeteciler Sendikası Özgürlükler Komitesince "Gazeteciler Hapse ve Saldırılara Maruz Kalıyor" başlığıyla yayımlanan raporda, 2015'teki ihlallere işaret edildi.

Raporda, gazetecilerin, hapis, tutuklama, ihtiyati hapis, ev baskınları, mesleği icradan men, ekipmanlarının kırılması, kanuni takibat, bazı gazetelerin basımının durdurulması gibi toplam 782 ihlale maruz kaldığı belirtildi.

Yıl boyunca 14 yayın yasağı kararı verildiği kaydedilen raporda, bunun toplumun haber ve bilgi alma özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğu ifade edildi.

Raporda, sendikanın, ihlallerle ilgili başsavcılığa 63, İçişleri Bakanlığına 35 şikayette bulunduğu, Cumhurbaşkanlığı makamına da 28 gazetecinin serbest bırakılması için birçok kez başvurduğu bildirildi.

Hapisteki gazetecilerin durumlarına da değinilen raporda, bazı hapishanelerde gazetecilerin ziyaret edilmesine, kışlık giysi ile ilaç girişine izin verilmediği ve bu kişilerin işkenceye maruz kaldığı kaydedildi.

Raporda, farklı davalarda yargılanan 27'den fazla gazetecinin halen hapiste olduğu, hapisle tehdit edilenlerle bu sayının 42'ye çıktığı vurgulandı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alındığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana gazeteciler pek çok ihlale maruz kalıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title